Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Friluftsdagen i Mellansel 6 mars 2024
Två barn och en vuxen åker längdskidor.

Välkommen till Mellansels fritidsanläggning onsdag 6 mars för en heldag med gratis vinteraktiviteter för alla.

Friluftsdagen i Mellansel 6 mars 2024

Välkommen till Friluftsdagen i Mellansel, en heldag med vinteraktiviteter för alla. Tid och plats: onsdag 6 mars, kl 11-15 på Mellansels fritidsanläggning. Gratis bussar med avresa från Björna, Parkskolan och Resecentrum.

Det kommer att erbjudas mängder med gratis prova-på vinteraktiviteter och grillmöjligheter för dig som vill ta med eget fika eller mat. Samt kommer det finnas försäljning av fika, hamburgare, våfflor och bakverk från Ukraina. Passa på att testa saker du aldrig provat förut. Det finns utrustning att låna på plats via Fritidsbanken.

Nytt för i år är skridskoåkning med MoDo Hockeys juniorer och det kommer finnas möjlighet att prova på casting tillsammans med SFK Storfiskarna. Biblioteksbussen och räddningstjänsten i Bredbyns nya brandbil kommer också att finnas på plats.

Fler aktiviteter under dagen: tipsrunda, skoteråkning till pulkabacken, tunnbrödbakning, vinterkubb, häst och vagn, skogsmulles hinderbana (snöskor), våra svenska djur och deras spår, barnlekar, skidor, snökonst, pulkåkning och tävlingar.

Karta med aktiviteter på Mellansels fritidsanläggning. Pdf, 583.8 kB.

Karta med pulkabacken. Pdf, 637.4 kB.

Gratis bussar till Friluftsdagen i Mellansel

Avresa från Björna centrum kl 10:30. Kontaktperson Susanne Olofsson, Svenska Kyrkan, telefon: 070–290 11 76.

Avresa från Parkskolan kl 10:30. Kontaktperson Anneli Andersson, Sörliden-Valla samverkansförening, telefon: 070–509 00 96.

Avresa från Resecentrum kl 10:30. Kontaktperson Phanarat Sirathip, Fritidsenheten, telefon: 070–191 73 12.

Tillbakaresa sker samtidigt för alla bussar, avresa kl 15:00 från fritidsanläggningen i Mellansel.

Friluftsdagen arrangeras av Örnsköldsviks Natur- och friluftsråd och Örnsköldsviks kommun i samarbete med Mellansels IF.

På plats finns även: Fritidsbanken, SFK Storfiskarna, Räddningstjänsten Bredbyn, Nolaskogs Skoterklubb, Mellansels Intresseförening, Sidensjö IK, Solängets travskola, Friluftsfrämjandet, Naturum Höga Kusten, Träffpunkten Anundsjö & IOGT NTO, Rädda barnen och MoDo Hockey juniorer.

Publicerad: