Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Satsningar på speciallärare och socialpedagoger 2024
skolelever sitter med ryggarna mot kameran och studerar vid sina bänkar i ett klassrum.

Fler socialpedagoger och speciallärare till skolan under 2024.

Satsningar på speciallärare och socialpedagoger 2024

Under bildningsnämnden igår tisdag 12 december beslutades om budget för bildningsförvaltningen 2024. Budgeten är i balans och nästa år väntas bland annat stora satsningar på grundskola och elevhälsans verksamhet.

— Stora delar av Sveriges kommuner får dra in på skolan 2024, men i Örnsköldsvik gör vi i stället satsningar. Vi har valt att lägga 15 miljoner på grundskolan för att anställa socialpedagoger till högstadiet och speciallärare till lågstadiet. Vi lägger också 2,7 miljoner extra till elevhälsan. Allt för att motverka psykisk ohälsa och problematisk frånvaro i syfte att höja resultaten för våra elever, säger bildningsnämndens ordförande Maria Gulliksson (KD).

Under 2024 kommer bildningsförvaltningen bland annat anställa socialpedagoger till varje högstadieskola. Deras fokus kommer ligga på att arbeta för att främja elevers närvaro i skolan och även motverka psykisk ohälsa genom nära samarbete med elevhälsan.

Är du intresserad av att ta del av bildningsförvaltningens budget för 2024 med ekonomisk plan och verksamhetsplan hittar du alla dokument här på webbplatsen, se Sök bland kallelser, beslutsunderlag och protokoll.

Publicerad: