Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Regnbågsveckan för ett öppet Örnsköldsvik
Ett regnbågsfärgat hjärta

Regnbågsveckan understryker betydelsen av ett öppet och demokratiskt samhälle fritt från våld

Regnbågsveckan för ett öppet Örnsköldsvik

Ta del av fakta, utmana dina normer och vidga dina perspektiv. Nu står Örnsköldsviks årliga regnbågsvecka för dörren.

Regnbågsveckan i Örnsköldsvik återkommer vecka 47 varje år som en gemensam manifestation och kraftsamling för ett öppnare samhälle där alla accepteras på lika villkor. Samma vecka är även en vecka fri från våld. Dubbla fokus på självklara mänskliga rättigheter.

Regnbågsveckan smygstartar med föreläsningar i skolan, under vecka 46. Söndag 19 november drar det offentliga programmet i gång med regnbågsgudstjänst. Sedan ett varierat utbud av föreläsningar, teater, aktiviteter för barn och unga och intressanta möten – allt med ett viktigt innehåll och möjlighet att utmana egna normer och lära mer.

Ämnen som ekonomiskt våld, våld i ungas relationer, sexuella övergrepp, normer inom idrotten, föräldraskap och familjerätt varvas med regnbågsschlager och fika med hbtq-nätverk. Regnbågsveckan avrundas med kulturkväll i Örnsköldsviks kyrka och träff för regnbågsfamiljer söndag 26 november.

Visa arrangemang kräver föranmälan eller bokad biljett men mestadels är det fritt att bara komma och delta. Regnbågsveckans program hittar du här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: