Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Vattenläcka i Själevad - hela centralorten uppmanas spara vatten
någon fyller ett vattenglas med vatten.

Vattenläcka i Själevad, hela centralorten i Örnsköldsvik uppmanas vara sparsamma med vattnet.

Vattenläcka i Själevad - hela centralorten uppmanas spara vatten

Just nu pågår en omfattande vattenläcka i Själevad. Miva, som ansvarar för kommunalt vatten och avlopp i Örnsköldsviks kommun, arbetar med att åtgärda läckan. Reparationsarbetet har påbörjats och beräknas pågå hela onsdagen.

För att underlätta reparationsarbetet har alla tryckstegringar runt centralorten med omnejd stängts av, vilket får till följd att trycket i vattenledningarna minskar eller helt uteblir samt att Mivas vattenreservoarer inte fylls på. Fram till att läckan är helt åtgärdad uppmanas därför alla i centralorten med omnejd att spara på vattnet i så stor utsträckning som möjligt. Detta för att inte ett större område ska bli helt utan vatten. Fastigheter som ligger högt kan sedan morgontimmarna redan vara utan vatten.

För uppdaterad information om vattenläckan se Miva.se. Där kommer information publiceras så snart det finns mer information om omfattningen av reparationsarbetet samt om var dricksvatten eventuellt kan hämtas. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunen tackar på förhand för att du som bor i centralorten är rädd om vattnet under dagen och använder det sparsamt.

Publicerad: