Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Inspirationseftermiddag för ett gott och aktivt liv – hela livet
Kvinna i träningskläder sitter på en bänk och tittar in leendes i kameran.

Inspirationseftermiddag på Gnistan den 15 november med bland annat tränings- och tv-profilen Sofia Åhman.

Inspirationseftermiddag för ett gott och aktivt liv – hela livet

Örnsköldsviks natur- och friluftsråd välkomnar allmänheten till en inspirerande eftermiddag den 15 november på Gnistan i Gullänget, med tips och råd kring fysik aktivitet och social samvaro. Det bjuds bland annat på en inspirationsföreläsning med tränings- och tv-profilen Sofia Åhman. Arrangemanget är en del av kommunens arbete för att främja hållbart och gott åldrande.

Natur- och friluftsrådet är ett informations- och dialogform med syfte att och tillvarata det lokala och ideella engagemanget i utvecklingen av naturvård och friluftsliv i kommunen. Rådet bjuder varje år in allmänheten till ett evenemang med koppling till natur, kultur, friluftsliv med mera. Det har tidigare hållits föreläsningar på temat naturturism, rovdjur och trädens betydelse för människans hälsa och miljö. Firandet av friluftslivets år vid friluftscentralen och starten av friluftsdagarna i Mellansel är andra exempel. I år har rådet valt att bjuda in allmänheten till en inspirationsdag på temat: gott och aktivt liv – hela livet.

— Natur- och friluftsrådet har under året fått information via välfärdsförvaltningen både om God och nära vård samt om kommunens strategi för hållbart åldrande. Så när vi skulle bestämma temat på årets arrangemang blev valet ganska enkelt. Utevistelse ger många positiva effekter på hälsan och vi behöver tillgängliggöra det utbud som finns. Därför kommer vi bland annat tipsa om vilka aktiviteter som erbjuds via våra lokala föreningar. Och vi även väldigt glada över att Sofia Åhman ska komma och ge tips och inspiration på ämnet, säger Johanna Martinell, biolog på Örnsköldsviks kommun samt sekreterare i natur- och friluftsrådet.

En del i arbetet för att främja ett hållbart och gott åldrande handlar även om att motverka ensamhet bland äldre. Under inspirationseftermiddagen kommer besökare kunna ta del av den träffpunktsverksamhet som erbjuds via kommunen, samt kommunens äldre- och anhörigkonsulent kommer att delta med Röda korset för att berätta om sin besöksväns-verksamhet. Det kommer även finnas många fler representanter från kommunala verksamheter som erbjuder prova-på aktiviteter både utomhus och inne, däribland Fritidsbanken.

Inspirationseftermiddag 15 november: Gott och aktivt liv – hela livet
Plats och tid: Gnistan Folkets Hus, Gullänget. Kl 13-16.
Sista anmälningsdag 10 november.

Här kan du läsa mer om natur- och friluftsrådet.

Publicerad: