Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Idrottsforum 12 oktober – för att främja dialog och goda relationer
Vy över ett idrottsområde som visar både vintersport såsom skidåkning och en grön fotbollsplan med konstgräs

Idrottsforum 12 oktober – för att främja dialog och goda relationer

Två gånger per år bjuder kommunen, i samarbete med RF-SISU Västernorrland, in föreningar i Örnsköldsvik till Idrottsforum. Ett relativt nytt koncept där grundtanken är att stärka relationerna och främja den demokratiska processen för idrottsföreningar.

— Det här är ett sätt för oss att bjuda in och träffa föreningar och även de föreningar som vi kanske inte har haft dialog med tidigare. Vi uppmuntrar alla idrottsföreningar att anmäla sig och ta chansen att göra sin röst hörd. Det här är ett ypperligt tillfälle att lära känna oss och varandra, samt lyfta eventuella önskemål och behov till oss, säger Peter Kallin, idrottsstrateg på Örnsköldsviks kommun.

Det här är andra året som kommunen och RF-SISU Västernorrland arrangerar forumet tillsammans, där de bjuder in föreningar till dialog och samtal på olika teman. 12 oktober är det dags för hösten Idrottsforum på Stadshuset Kronan i Örnsköldsvik, med start kl 17:30. Kvällen fokuserar på temat Anläggningar och miljöer för föreningsidrott.

— Vi har idag bra kontakt med många föreningar och känner till en del av de behov som finns där mycket handlar om anläggningar och utveckling kring dessa. Men det finns såklart många föreningar vi aldrig har haft möjlighet att samtala med och vi vill gärna att dessa föreningar ska ta chansen att komma, säger Peter.

Idrottsforum riktar sig till förtroendevalda från idrottsföreningarna hemmahörande i Örnsköldsviks kommun samt förtroendevald i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och eller facknämnd inom Örnsköldsviks kommun. Träffarna är till för att bygga relationer med varandra och forma ett arbetssätt för att tillsammans kunna utveckla idrotten i kommunen. Innehållet kan anpassas efter idrottsföreningarnas behov och intresse.

— Det viktigaste är att det finns ett intresse från föreningarna, vi anpassar ämne och tema efter vad vi lyssnar in att det finns önskemål om. Hittills har vi fått god respons och uppslutning på de träffar vi haft och hoppas även denna gång på att många har möjlighet att komma, säger Peter.

Publicerad: