Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Unga erbjuder nya perspektiv i utvecklingsarbete
Tre ungdomar sitter ute vid en gräsplan med blicken vänd från planen, mot betraktaren.

Sikta framåt, släpp in nya tankar och idéer med hjälp av ungdomarna i Advisory Board.

Unga erbjuder nya perspektiv i utvecklingsarbete

Genom att ta hjälp från ungdomar i kommunens Advisory Board kan företag, föreningar och myndigheter få ungas perspektiv och nya infallsvinklar på olika projekt och utvecklingsarbeten. Nu finns möjlighet att checka in uppdrag för säsongen 2023-2024.

Advisory Board är en dialogmodell som ska involvera unga i olika utvecklingsarbeten. Företag, myndigheter, civilsamhälle och kommunala verksamheter som vill testa sina idéer kan lämna in uppdrag och få råd och direkt feedback från målgruppen unga.

Arbetar er verksamhet med utvecklingsfrågor eller projekt där ni är intresserade av att ta del av ungas perspektiv? Då är ni välkomna att lämna in en beställning till Advisory Board. För att vara säkra på att få med ert uppdrag under Advisory Board-perioden hösten 2023 - våren 2024 är det bra om ni lämnar in er beställning så snart som möjligt. I mån av tid, kan Advisory Board även ta emot uppdrag senare under perioden.

Som beställare deltar ni i en träff med ungdomar i Advisory Board när er fråga ska tas upp. Inom sex månader återkommer gruppen med återkoppling av sitt resultat relaterat till er verksamhet.

– Uppdragen till Advisory Board kan spänna över en mängd områden, beställaren behöver inte fundera över om frågan är en ”ungdomsfråga” eller inte. Det betydelsefulla är att uppdragsgivaren vill höra hur unga kan resonera kring den fråga ni vill ha belyst, säger Camilla Larsson, demokratisamordnare Örnsköldsviks kommun.

 

Välkomna att lämna uppdrag till Advisory Board via webbformulär.

Vid frågor kontakta demokratisamordnare Camilla Larsson.Publicerad: