Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Örnsköldsvikslärare hyllas på Lärargalan 2023
Testbild

Örnsköldsvikslärare hyllas på Lärargalan 2023

Med ära, diplom och gala firar Gunilla Furskog utmärkelsen Årets lärare i Örnsköldsviks kommun. Gunilla har blivit nominerad av elever på Höglandskolan.

Priserna delas ut av stiftelsen Lärargalan, som hyllar lärarkårens insatser under en galakväll på Cirkus 16 oktober.

Elevernas motivering: ”Gunilla är en jättebra lärare och supersnäll. Hon hjälper alltid alla elever. Hon älskar sport precis som hela vår klass och hon kan på fritiden komma och kolla på våra träningar och matcher. Hon är hjälpsam och också väldigt rolig. Hon är sträng om det behövs.”

- Jag vet att det finns många duktiga lärare, men att bli nominerad av mina elever, med sådana fina ord, känns fantastiskt roligt. Elevernas uppskattning är ändå den bästa belöning en lärare kan få, säger Gunilla Furskog mellanstadielärare Höglandskolan Örnsköldsviks kommun.

Elever från Sveriges mellanstadie-, högstadie- och gymnasieskolor får nominera till Lärargalans priser. Stiftelsen Lärargalan har sedan 2014 ägnat sig åt att stärka läraryrkets ställning i samhället. Alla vinnarna i kommunerna är även nominerade till utmärkelsen Årets lärare i sina respektive län. Dessa länsvinnare har i sin tur chansen att vinna det ärofyllda priset Årets lärare.

Publicerad: