Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Pride - för alla människors lika värde

Pride - för alla människors lika värde

När Övik Pride arrangeras lördag 19 augusti finns representanter från arbetsgivaren Örnsköldsviks kommun med i Prideparaden.

Örnsköldsviks kommun har ett grundläggande och lagstadgat uppdrag att främja jämställdhet och motverka diskriminering inom organisationen såväl som i samhället i stort. Satsningen, ”Ett jämställt Örnsköldsvik fritt från våld”, är en del av det gemensamma utvecklingsarbetet som sedan januari 2020 bedrivs i samarbete mellan polis, kommun och samordningsförbundet i Örnsköldsvik.

-Arbetsgivaren Örnsköldsviks kommun deltar i Prideparaden för att visa att kommunen står för alla människors lika värde och rätten att vara sig själv, säger Anna-Lena Lindberg, kommunfullmäktiges ordförande.

Årets Prideparad arrangeras av RFSL Västernorrland, Rädda barnen, Svenska kyrkans unga samt SSU.

Publicerad: