Koka vatten för mat och dryck i Trehörningsjö

Med anledning av att bakterier upptäckts vid en rutinprovtagning kan dricksvattnet för boende i Trehörningsjö vara förorenat. Som en säkerhetsåtgärd ska därför vatten som används till mat, dryck och tandborstning kokas upp. Läs artikeln - koka vatten för mat och dryck i Trehörningsjö

Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Eldningsförbud upphör fredag 30/6 kl 18:00
människor grillar vid öppen eld.

Bild lånad från Länsstyrelsen Västernorrland.

Eldningsförbud upphör fredag 30/6 kl 18:00

Länsstyrelsen häver eldningsförbudet i Västernorrlands län från och med fredag 30 juni 2023 klockan 18:00.

Bedömningen att häva eldningsförbudet är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag, samråd med länets räddningstjänster och MSBs vägledning om eldningsförbud.

— Stora mängder regn väntas i länet de kommande dagarna och det inte är motiverat att hålla kvar vid ett eldningsförbud. Förbudet är en inskränkning och ska användas restriktivt. Även om ett eldningsförbud upphör kan det fortsatt vara risk för bränder i skog och mark, säger Stina Esselström, enhetschef Länsstyrelsen Västernorrland.

Brandrisken minskar, men det är fortfarande torrt i markerna på vissa håll. Eldningsförbud utfärdas av länsstyrelsen eller kommunen som kan införa lokala eldningsförbud. Det är viktigt att medborgarna håller sig uppdaterade om eventuellt eldningsförbud på den plats man befinner sig. Förbud kan införas och hävas beroende på olika lokala förutsättningar.

Läs mer på Länsstyrelsen Västernorrlands webbplats. Länk till annan webbplats.


Publicerad: