Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Smaka på Höga Kusten – smakkarta med landsbygdens läckerheter
En kvinna och ett litet barn håller i morötter.

Smaka på Höga Kusten – smakkarta med landsbygdens läckerheter

Örnsköldsviks kommun och bygdsamföreningarna i samarbete med Höga Kusten Destinationsutveckling har tagit fram smakkartan Smaka på Höga Kusten samt smakrutter. Kartan och rutterna är till för att locka besökare och även invånare att resa runt och upptäcka Örnsköldsviks landsbygds lokala pärlor.

Smakkartan bjuder på läckerheter i alla kommunens fyra bygdsamområden; Nätradalen, Anundsjö, Grundsunda och Gideälvdal. I kartan får du tips på lokala gårdsbutiker och matproducenter där du kan köpa allt ifrån grönsaker, saft, polkagrisar, tunnbröd, rökt fisk, getost, kött och mycket mer. I smakkartan listas även mysiga caféer och restauranger runt om i kommunens inland, kustland och skärgård.

Under två tillfällen i augusti anordnas även för första gången smakrutter i Anundsjö samt Nätradalen. Under turerna kommer du bland annat att få ta del av lokalt producerade råvaror, trevliga möten och goda smaker.

— Lokalproducerad mat, dryck och hantverk efterfrågas alltid från våra besökare. Att samtidigt få möjligheten att vistas runt på olika platser i Örnsköldsviks kommun och träffa våra företagare som har en stark drivkraft och ett enormt fint värdskap förstärker bilden av att Höga Kusten är fantastiskt, säger Marlene Jonasson Bolstad, näringslivsutvecklare Örnsköldsviks kommun.

Här kan du ta del av smakkartan Smaka på Höga kusten. Länk till annan webbplats.

Smakkartan finns även i tryckt format utplacerad runt om i kommunen, såsom vid infopoints, hotell, servicepunkter med flera.

Publicerad: