Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Co-work i High Coast Art Valley – ny mötesplats för att locka fler 
Testbild

Från och med 1 juli öppnar en ny naturnära co-work i Köpmanholmen.

Co-work i High Coast Art Valley – ny mötesplats för att locka fler 

Som ett led för att locka fler till Örnsköldsvik gör kommunen, tillsammans med flera aktörer, i sommar en gemensam satsning vid Ringarbönninga i Köpmanholmen. Under perioden 1 juli-13 augusti kommer ett tipitält för co-work sättas upp som fungerar som ett ställe att jobba på som alternativ till ens vanliga arbetsplats.

Grundidén för satsningen är att besökare som lockas av vår fina bygd får tillgång till en utrustad arbetsplats för att jobba på distans och därmed en möjlighet att stanna längre. Men satsningen ger även lokala företagare möjligheten att nyttja en alternativ arbetsplats. Tipitältet kommer, förutom arbetsplatser innehålla information om kulturutbud, turistinformation, företagsinformation, men även visa vad vi har att erbjuda för hela familjen så att fler ska stanna längre.

-Genom tipitältet får vi chansen att på ett nytt sätt ge våra besökare en möjlighet att både uppleva och prova på att jobba i vår region samt tänka tanken att flytta hit, säger Peter Selemark, tillväxtchef Örnsköldsviks kommun.

Projektet genomförs i samverkan mellan Örnsköldsviks kommun, Nätra Hembygdsförening, House Be, Bygdsam Nätradalen, Höga Kusten Destination och Nätterlunds stiftelse.

-Vi ville placera tältet utanför centralorten, och på ett ställe där det rör sig många människor. Därför föll valet på Ringarbönninga i Köpmanholmen, som har närhet Höga Kustenleden. Blir satsningen lyckad så hoppas vi kunna använda tälten på fler ställen i framtiden. Det är tillsammans vi gör det här och Nätra Hembygdsförening har tagit ett stort ansvar. Utan dem hade det inte varit möjligt, säger Linnea Egnor Byström, näringslivutvecklare Örnsköldsviks kommun.

Förutom att tälten används för co-work finns fler användningsmöjligheter framöver. Bland annat kommer företag och föreningar kunna anordna olika evenemang och det kan användas till mässor.

– Genom tälten får vi möjligheter att skapa flexibla och bra mötesplatser på olika sätt och det är tillsammans som vi skapar möjligheter, avslutar Linnea.

Läs mer och boka här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: