Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Örnsköldsvik vill arrangera Eurovision 2024
Publikhav framför scen

Eurovision Song Contest 2024 är välkomna till en scen i Örnsköldsvik, hälsar kommunen

Örnsköldsvik vill arrangera Eurovision 2024

Örnsköldsviks kommun har lämnat in en intresseanmälan för att få stå värd för Eurovision Song Contest 2024.

Med tidigare goda erfarenheter från deltävlingar i den svenska Melodifestivalen 2007, 2010, 2014, 2018, 2023 ser kommunen nu möjligheter att få välkomna en internationell musikelit. Ett arrangemang som skulle visa Örnsköldsviks potential som arrangörs- och besökskommun och givetvis även ge återklang för all den musik som skapas på plats.

–Vi välkomnar Eurovision hem till Örnsköldsvik! Staden där mycket av den moderna musiken skapas. Bara i senaste Melodifestivalen hade 11 av 28 bidrag kopplingar till Musikmakarna och Örnsköldsvik. Vi skapar ett hållbart och klimatneutralt Eurovision redan 2024 där vi utmanar och skapar grunden för framtidens hållbara evenemang mitt i Världsarvet Höga Kusten, säger Peter Selemark, tillväxtchef.

Se den inspirerande filmen! Länk till annan webbplats.

Publicerad: