Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Energirådgivningen på turné med biblioteksbussen
Collage: Porträtt Karin Skopac samt biblioteksbussen som parkerat vid en sommaräng

Energi- och klimatrådgivare Karin Skopac följer med på några av biblioteksbussens turer i juni.

Energirådgivningen på turné med biblioteksbussen

I tider när allt fler försöker hitta vägar till en mer kostnadseffektiv och hållbar energianvändning testar kommunens energirådgivare ett nytt sätt att nå ut till allmänheten. Hon samåker med biblioteksbussen.

Klimat- och energirådgivningen i Örnsköldsvik testar ett nytt grepp för att nå ut till fler. Genom att lifta med kommunens biblioteksbuss når klimat- och energirådgivaren Karin Skopac ut till bygderna och kan dela med sig av tips och råd samt svara på besökarnas frågor om exempelvis energikostnader, solceller och värmepumpar. Samtidigt är det också ett sätt att öka allmänhetens kännedom om den opartiska rådgivning som finns att tillgå kostnadsfritt året runt.

– Normalt åker jag ut till föreningar och organisationer runtom i kommunen efter förfrågan. Den här miniturnén är ett test för att se om det kan öka tillgängligheten till klimat- och energirådgivningens tjänster ute i bygderna, säger Karin Skopac, klimat- och energirådgivare vid Örnsköldsviks kommun.

Klimat- och energirådgivningen åker med i biblioteksbussen under tre turer. Välkommen att träffa Karin:

7 juni Seltjärn, Hus 236, kl 10:30-11:00

13 juni Köpmanholmen, vid Coop kl 14:40-15:45 samt Näske torg kl 16:00- 16:30

15 juni Nyliden, på Nylidengården kl 10:45-11:15 och i Långviksmon på Jollen kl 12:45-13:30.

 

Publicerad: