Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Aktivitetsdag med finskt och samiskt tema 30 maj
Finska piroger

Vem vet, kanske finns finska piroger att provsmaka under aktivitetsdagen?

Aktivitetsdag med finskt och samiskt tema 30 maj

Träffpunkterna i Örnsköldsviks kommun bjuder tillsammans med Örnsköldsvikin Suomi-seura (Finska föreningen Örnsköldsvik) och Orrestaare Saemien Sibrie (Örnsköldsviks sameförening) in till en gemensam aktivitetsdag.

Aktivitetsdagen arrangeras tisdag 30 maj klockan 12:00-14:00 på Friluftscentralen i Själevad. Kom, gå runt i det vackra området och ta del av det finska och samiska språket och kulturen. Under dagen erbjuds provsmakning, lassokastning, mölkky, bastu och information. I samarbete med NBV bjuder musikgruppen ”Fyra nyanser av grått” på finska tongångar som kommer att klinga trivsamt tillsammans med vårfåglarnas sång.

Aktivitetsdagen är ett arrangemang i linje med kommunens uppdrag att, som del i finskt respektive samiskt förvaltningsområde, stärka språk och kultur för respektive nationell minoritet.

Välkommen!/ Tervetuloa!/Buerie båeteme!/Bures boahtin!


Publicerad: