Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Örnsköldsviks kommun söker en entreprenör till Själevads friluftscentral
Byggnader vid ett friluftsområde med grönskande omgivning

Vill du driva den populära besöksanläggningen Själevads friluftscentral?

Örnsköldsviks kommun söker en entreprenör till Själevads friluftscentral

Själevads friluftscentral är en populär besöksanläggning för invånare i Örnsköldsvik och resande längs norrlandskusten, vackert belägen mellan E4 och Moälvens utlopp. Platsen är skyltad från E4 som naturrastplats. Nu söker kommunen en entreprenör som vill utveckla området och servicen kring friluftscentralen.

Anläggningen med kafé, omklädningsrum, förrådsutrymmen och toaletter, vedeldad bastu och grillkåta, byggdes upp i början av 2000-talet i samverkan mellan föreningar och Örnsköldsviks kommun. Fram till 2018 drevs anläggningen av de samverkande parterna och var den självklara platsen för stadsnära kanotuthyrning, föreningsaktiviteter och friluftsliv. Därefter tog Örnsköldsviks kommun över driften och har sedan dess använt byggnaden som utgångspunkt för kommunens arbete med friluftsliv och naturvård.

Nu vill Örnsköldsviks kommun låta platsen återfå sin dragningskraft och söker därför en entreprenör som vill driva friluftsinriktad verksamhet i området.

 

Information om Själevads friluftscentral och kravspecifikationer

Områdesbeskrivning
Området är definierat som friluftsområde i allmänna planbestämmelser. Anläggningen består i sin helhet av ett stort friluftsområde med naturrastplats på närmare 30 000 kvadratmeter, en huvudbyggnad, grillkåta och vedeldad bastu. Friluftsområdet kommer även i fortsättningen att vara öppet för allmänheten och det rörliga friluftslivet men står naturligtvis till entreprenörens förfogande för att kunna erbjuda och arrangera aktiviteter utomhus.

Byggnader
Huvudbyggnaden är på 280 kvadratmeter och innehåller en kafédel med serveringsdisk och enklare kök (ej restaurangkök) och stor altan under tak. Vidare finns garage på 75 kvm, förrådsutrymmen på totalt 12,8 kvm, omklädningsrum på 35 kvm och en oinredd kallförrådsyta på 65 kvm.

Vissa ytor disponeras idag av föreningslivet och dessa bör så långt det är möjligt få fortsätta att nyttja lokalerna.

Kravspecifikation på entreprenör
Örnsköldsviks kommun söker i första hand en entreprenör med inriktning mot friluftsliv och besöksnäring. Här finns goda möjligheter till servering, ställplatser för husbilar, företagspaket, guidade turer och att använda området som utgångspunkt för besök i hela Örnsköldsviks kommun och Höga Kustenområdet. Det är möjligt att bedriva verksamhet på platsen året om, även om sommar och höst är huvudsäsong.

Tillträde, avtalstid och hyra
Kommunen söker en förening eller entreprenör som kan tillträda så snart som möjligt. Avtalstiden är på max två år. Hyran förhandlas mellan tillträdande part och kommunen.

Kontakt för intresseanmälan samt mer information:
Patrik Karlin, friluftssamordnare. Skicka skriftlig intresseanmälan senast 1 juni 2023 till partik.karlin@ornskoldsvik.se. Frågor besvaras i första hand via e-post, därefter sms eller telefon på nummer 070-697 51 53.

Publicerad: