Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Ängetskolan står värd för europeiskt skolutbytesprojekt
Många ungdomar sitter runt i en stor cirkel på golvet.

Första "välkomstcirkeln" för eleverna som deltar i Erasmus Plus-projektet “Exchanges for all” där Ängetskolan står värd.

Ängetskolan står värd för europeiskt skolutbytesprojekt

Den 9-15 maj får Örnsköldsvik besök av ett 60 tal elever och lärare från Danmark, Lettland och Litauen. De är tillsammans med åk 8 på Ängetskolan deltagare i Erasmus Plus-projektet “Exchanges for all” med fokus på kultur och miljö.  

Under veckan kommer ungdomarna som deltar i projektet att kunna välja att arbeta med dans, magi eller cirkus tillsammans med professionella workshopledare från olika länder. Dessutom kommer de göra ett grupparbete med temat stoppa klimatförändringarna.  

— Eleverna som deltar i dessa projekt får utmaningar, både språkligt och socialt, vilket gör att de växer som människor. Många bygger också vänskap med ungdomar i andra länder för lång tid framöver, säger en av de ansvarige lärarna Mari Nordgren.

Eleverna kommer att genomföra två föreställningar där de visar upp vad de har lärt sig i sina workshops. En föreställning hålls för åk 7 på Ängetskolan och den andra genomförs i samarbete med Ö-viks Showdans där de visar upp shower för varandra.  Deltagarna kommer också att få chansen att bekanta sig med Örnsköldsviks stad, bland annat genom ett besök på Varvsberget och ett besök på Paradiset. 

Ängetskolan har varit med i projektet i ett par år tillsammans med länder kring Östersjön. Under hösten 2022 reste en grupp elever till Danmark och denna gång är det Ängetskolans tur att vara värdskola. Under nästa läsår kommer eleverna i projektet att åka till två andra länder med femton elever ur åk 8 från Ängetskolan. 

— Vi är tacksamma att Ängetskolan har fått chans att delta i dessa utbyten, då det ger härliga minnen för livet, säger läraren Frida Bellander. 

Publicerad: