Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Räddningstjänsten i Örnsköldsvik ingår i nytt gemensamt ledningssystem
räddningstjänstpersonal vid ett övningsfordon.

Räddningstjänsten Örnsköldsvik blir en del av Räddningsregion MittNorrland.

Räddningstjänsten i Örnsköldsvik ingår i nytt gemensamt ledningssystem

Onsdag 10 maj är det uppstart för räddningsledningssystemet Räddningsregion MittNorrland. Ett ledningssystem som ytterligare stärker förmågan att hantera komplexa, samtidigt pågående och långvariga händelser i räddningstjänsten.

Räddningsledningssystemet har hög kapacitet och förmåga att både hantera vardagshändelser och mer omfattande situationer. Det förfogar över samtliga operativa resurser inom Räddningsregion MittNorrland och kan på ett effektivt sätt nyttja dem där de behövs som bäst. Systemet har ett antal ledningsfunktioner och är bemannat dygnet runt. Verksamheten drivs av en ledningscentral från två platser, Sundsvall och Östersund.

Räddningsregion MittNorrland omfattar 25 kommuner*. Det är en samverkan mellan 14 räddningstjänstorganisationer med totalt 82 räddningsstationer. Den geografiska ytan är cirka en tredjedel av Sveriges yta.

— När 14 räddningstjänstorganisationer samarbetar då stärker vi ytterligare vår förmåga att hantera komplexa, samtidigt pågående och långvariga händelser – tillsammans är vi mer robusta, säger räddningschef Johannes Wedin, räddningstjänsten Örnsköldsvik.

Räddningsregion MittNorrland möter de behov och krav som räddningstjänstorganisationer ställs inför utifrån den statliga utredningen ”En effektivare kommunal räddningstjänst” och förändringar i lagen om skydd mot olyckor (LSO).

Kommuner som ingår i Räddningsregion MittNorrland:

Arjeplog, Arvidsjaur, Berg, Bräcke, Dorotea, Härjedalen, Härnösand, Kramfors, Krokom, Lycksele, Malå, Norsjö, Ragunda, Sollefteå, Sorsele, Storuman, Strömsund, Sundsvall, Timrå, Vilhelmina, Ånge, Åre, Åsele, Örnsköldsvik och Östersund.

Publicerad: