Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Lyckliga pristagare under årets företagarkväll
Testbild

Årets vinnare under Företagarkvällen. På bild saknas årets normbrytare Örjan, Bosse och Mange.

Lyckliga pristagare under årets företagarkväll

Företagarkvällen är ett tillfälle att hylla och prisa Örnsköldsviks företagare som bidragit till en positiv utveckling för näringslivet under det gångna året.

Företagarna prisades under kvällen i nio olika kategorier årets företagare, årets nyföretagare, årets besöksnäring, årets normbrytare, årets exportpris och årets spotlight. Nyheter i år är kategorierna årets UF-företag, årets mikroföretag och årets unga företagare.

Vinnare inom respektive kategori

Årets företagare är David Marcusson på Höglandssågen. Med en långsiktig plan, i ständig utveckling och med en genuin omtanke för den norrländska råvaran förs den ångermanländska skogsbrukstraditionen vidare med nöjda kunder världen över.

Årets nyföretagare är Jörgen Östman och Anders Nydahl på JA till Psykisk Hälsa. Med mod, stark vilja och stor kunskap har vinnaren vågat tänka utanför boxen. Genom att satsa i en bransch som berör väldigt många, har årets nyföretagare ambitionen och den rätta målsättningen att fortsätta utveckla något som ligger helt rätt i tiden. Tillsammans har Jörgen och Anders över 40 års erfarenhet, och driver idag ett företag som är helt rätt i tiden. Med sitt brinnande engagemang gör JA till Psykisk Hälsa AB skillnad på riktigt.

Årets besöksnäringspris tilldelas Andreas och Marie Westermark på The Chef. Med ett fantastiskt värdskap, vilja och driv har Andreas och Marie skapat en mysig kvarterskrog med familjär känsla i inre hamnen. Förutom ambitionen att servera god mat och dryck med förstklassiga råvaror, fortsätter man att hitta spännande koncept med olika teman och kreativa sätt att möta våra besökare både i restaurangen och på andra platser. Deras driv att utveckla inspirerar andra aktörer i området. The Chef erbjuder något för alla smaker och är ett omtyckt besöksmål i Örnsköldsvik och Höga Kusten!

Priset för årets normbrytare går till Örjan, Bosse & Mange. Med ungdomlig entusiasm och frejdigt Anundsjömål har Wany, Kevin och Arnaud satt Mellansel och Anundsjömålet på kartan. Att bryta tankemönster och rådande normer, vara kreativ och nyskapande. Årets normbrytare uppfyller samtliga kriterier och är en förebild i ord och handling. Och detta är bara början.

Årets exportpris tilldelas BAE Systems. Företaget med stor betydelse för Örnsköldsviks tillväxt. Företaget har, med många underleverantörer i regionen, rullat ut gröna produkter från verkstaden ut i en föränderlig och otrygg värld. Löftet är säkerhet, mobilitet och styrka och företaget visar en tydlig exportutveckling.

Priset för årets unga företagare går till Elin Nerpin. En skicklig företagare med skärpa i blicken och en imponerande höjd av professionalitet och uttryck. En företagare som bygger starka affärsnätverk med stor generositet och har en bred nationell och internationell marknad.

Årets UF-företag är HF Småservice UF. Ett framgångsrikt företag som tar hand om sina kunder på ett föredömligt sätt. De har utvecklat och anpassat sin affärsidé allt eftersom företaget vuxit. Deras nya produktlinje har slagit väl ut och de bygger sitt varumärke på ett bra sätt där HF blir ett kvalitetsvarumärke.

Priset för årets mikroföretag går till Jens Wallmark, Peder Wallmark och Leo Häggström på X-Line Försäljning AB. Genom sitt driv och lösningsfocus lyckas företaget med att hitta nya lösningar efter marknadens behov. Företaget visar mod genom att pusha gränserna och utmana de stora jättarna på marknaden. Genom sitt sätt att se hela Örnsköldsviks näringsliv som sin arena, är det en styrka för tillväxtresan och ett gott föredöme. Med sin nya produkt säkrar företaget inte enbart verksamheter på tak utan säkrar även sin egen position på marknaden.

Årets spotlight är sponsorernas pris och går till Pia Berggren på House Be. En varm och inkluderande person. Hon är länken till tillväxt, spindeln i nätverket och skillnaden som gör skillnad. Med värdskap i världsklass skapar årets spotlight en plats för hela Örnsköldsviks näringsliv.

Läs mer om alla finalister till Företagarkvällen här. Länk till annan webbplats.

Publicerad: