Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Markavtal för Björkplantagen undertecknat

Här undertecknar kommunstyrelsens ordförande Anna-Britta Åkerlind (C) och Magnus Gästrin markavtalet för kommande bostadsprojektet Björkplantagen i Järved.

Markavtal för Björkplantagen undertecknat

Idag tog bostadsprojektet Björkplantagen i Järved ytterligare ett steg mot sin fullbordan när kommunstyrelsens ordförande Ann-Britta Åkerlind och byggherren Magnus Gästrin gemensamt undertecknade markavtalet.

– Det är väldigt roligt att vi på alla fronter arbetar med visionen att vi ska bli 5000 fler i kommunen, där bostadsbyggande är en viktig del. Det har varit en lång process men att de nu kan påbörja byggnationerna känns väldigt glädjande, säger kommunstyrelsens ordförande Anna-Britta Åkerlind (C).

Bostadsområdet Björkplantagen kommer att vara beläget på en fastighet i Järved, i sluttningen mot Örnsköldsviksfjärden. Planen är att etappvis bygga fyra flerfamiljshus med bostadsrätter. De kommer att få gemensamt garage, carportlänga och cykelparkering samt en trivsam utemiljö.

– Äntligen har vi fått klartecken vilket känns jättekul. Nu kan vi börja bygga och förhoppningen är att inom de närmaste veckorna påbörja markarbete på platsen. Vi beräknar att de första två husen ska stå inflyttningsklara i slutet av 2024, säger Magnus Gästrin.


Fotomontage, fyra flerfamiljshus med utsikt över Örnsköldsviksfjärden.

Flerfamiljshusen får en fin utsikt mot fjärden. Illustration Sightline

Publicerad: