Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Brandstationen jubilerar med öppet hus
Testbild

Brandstationen i Örnsköldsvik fyller tio år och firar med öppet hus 6 maj.

Brandstationen jubilerar med öppet hus

Tio år har det hunnit gå sedan portarna slogs upp till kommunens heltidsbrandstation på Vikingagatan. Det ska firas med ett efterlängtat öppet hus för allmänheten lördag 6 maj.

-Tiden går fort och mycket har hänt under åren. Trots att vår verksamhet förändrats mycket med skärpt lagstiftning, fler arbetsuppgifter och ökad administration fungerar lokalerna fortfarande ändamålsenligt, vilket är ett kvitto på ett bra arbete och att de kommer att hålla många år framöver, säger Erica Wiberg, processledare Örnsköldsviks kommun.

Öppet hus är ett tillfälle att få visa mer av brandstationen och de fyra verksamheterna; Operativ- och förebyggande räddningstjänst, säkerhetsenheten samt kommunens alarmeringscentral (KAC), som idag inryms i byggnaden.

­-Vi hoppas att många besöker oss under öppet hus, då vi vet att det är efterfrågat. Förutom att fira är det här ett tillfälle att både lära sig själv och sina barn om vikten av att ha ett bra brandskydd hemma. Vi hoppas även locka fler kollegor till stationen. Våra brandmän finns på plats under dagen och svarar på frågor hur det är att arbeta som räddningspersonal i beredskap och vad som krävs för att bli brandman i Örnsköldsvik, säger Erica.

Under dagen finns massor av aktiviteter för både stora och små. Provsitt brandbilar, släck en mindre brand eller gå en tipsrunda och mycket mer.

Publicerad: