Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Familjekompis startar i Örnsköldsvik
Testbild

Foto: Familjekompis

Familjekompis startar i Örnsköldsvik

Örnsköldsviks kommun har blivit beviljad projektpengar av Länsstyrelsen Västernorrland för att starta upp Familjekompis.

Det sker genom studieförbundet Bilda där Madelene Sundberg är projektledare.

-Jag är jätteglad att Familjekompis nu startar upp i Örnsköldsvik. Vi vill underlätta för människor att mötas, bygga relationer, öka förståelse och komma ur ensamhet. Alla är välkomna att vara med oavsett familjekonstellation. Man kan även anmäla sig ensam. Det enda vi önskar är att man är öppen för att lära känna nya människor från en annan kultur, berättar Madelene.

Familjekompis finns på flera orter i Sverige och hittills har över 1200 familjer deltagit. Man matchats ihop med en annan familj/person utifrån intresse och eventuella barns ålder. Vid en första träff blir man tillsammans med projektledare och andra familjer bjuden på en middag där man får möjlighet att lära känna varandra. Därefter får man själva bestämma hur, var och när man ska träffas igen. Familjekompis ger nya svenska familjer och etablerade svenska familjer chansen att lära känna varandra. Allt görs på ett enkelt sätt som passar familjerna och på lika villkor.

-Det kan vara enkla saker som de som jag har kontakt med efterfrågar, som att få en promenadkompis eller att hitta en familj att vara på lekparken med. Men många vill helt enkelt bara träffa nya kompisar. Inom kort kommer jag att starta upp de första träffarna där de som anmält intresse och matchats ihop får möjlighet att lära känna varandra. Så vill man göra något roligt, annorlunda och meningsfullt så tycker jag man ska anmäla sig. Man kan när som helst under året höra av sig, berättar Madelene.

Mer information om Familjekompis och anmälan, på studieförbundet Bildas webbplats. Länk till annan webbplats.

Publicerad: