Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Earth Hour 25 mars - Tillsammans är vi världens chans
Illustration med siffran 60, svart bakgrund med grön och blåaktig text.

Earth Hour, lördag 25 mars kl 20:30.

Earth Hour 25 mars - Tillsammans är vi världens chans

Släck lamporna lördag 25 mars kl 20:30-21:30 och var en del av Earth Hour, världens största miljömanifestation, som startades 2007 på initiativ av WWF, Världsnaturfonden. Förra året deltog cirka en miljard människor i manifestationen världen över. I Örnsköldsvik arrangeras Earth Hour av Örnsköldsviks FN-förening, Naturskyddsföreningen och Fridays For Future i samarbete med Örnsköldsviks kommun.

Program i Örnsköldsvik

I samband med Earth Hour pågår just nu en utställning kring klimat och hållbarhet på Arkenbiblioteket, öppet måndag 20 mars – fredag 24 mars kl 10:00 – 17:00. Utställningen är anordnad av Fair trade city, Fridays for future, Naturskyddsföreningen samt Örnsköldsviks FN-förening och är bemannad kl 11-14 av representanter från de olika föreningarna.

På fredag 24 mars kl 12-12:30 hålls en lunchföreläsning med Andro Stenman från Naturskyddsföreningen i Programrummet på Arkenbiblioteket.

Se information om utställningen på bibliotekens hemsida. Länk till annan webbplats.

Lördag 25 mars kl 13-14 sker en manifestation på Stora torget i centrala Örnsköldsvik tillsammans med klimatorganisationer, samt med musikframträdande av Vokal-ensemblen Cantus samt Maria Bervelius med pianokomp. Politiker, företag, skolor och Svenska kyrkan är inbjudna att delta i manifestationen.

Lördag 25 mars kl 20:30-21:30 sker Earth Hour genom att världen uppmuntras att släcka ned. Nedsläckningen ska ses som en symbolisk handling för att visa att vi är många som bryr oss om vår planet. Örnsköldsviks museum och konsthall är med och släcker ned.

På Världsnaturfondens sida kan du läsa mer om Earth Hour och få tips om hur du kan leva mer hållbart. Länk till annan webbplats.

Publicerad: