Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Nytt nummer av Nolaskogs
Lärare och elev vid gymnasieskolans industritekniska program

I Nolaskogs nummer 1 kan du bland annat läsa om Örnsköldsviks gymnasiums industritekniska program

Nytt nummer av Nolaskogs

Lovaktiviteter, digitaliseringens fram- och baksidor, gymnasieutbildning med goda utsikter, nya grepp inom vården, råd till dig som ska bygga – det är ett axplock av vad du kan läsa om i Nolaskogs nummer 1.

Örnsköldsvik firar fem år som finskt förvaltningsområde och fyra år som samiskt dito, det uppmärksammar vi i Nolaskogs. Eftersom tidningen dimper ner i brevlådan lagom till vinterlovet bjuder vi på tips på aktiviteter för lediga dagar. När det sedan är dags för skola igen kan eleverna som studerar på gymnasiets industritekniska program se fram emot goda chanser till jobb efter utbildningen. I Nolaskogs berättar en lärare om ett framgångsrikt samarbete med industriföretag på orten.

I serien mitt jobb i kommunen möter du Mikael Pettersson som arbetar som drifttekniker – ett fritt och omväxlande jobb med mycket eget ansvar, enligt Mikael. Vi berättar också om välfärdsförvaltningens nyinrättade resursteam. Det är en ny typ av tjänst, och karriärmöjlighet, där erfarna undersköterskor ska stödja verksamheten inom vård- och omsorgsboende med specialistkunskaper och gedigen yrkeserfarenhet.

Samhällets digitalisering för med sig nya möjligheter för många men kan för andra resultera i nya svårigheter. Läs om bibliotekets satsning på digitala coacher som hjälper allmänheten att övervinna digitala trösklar. Samtidigt pågår två andra projekt inriktade på att stötta företagare i stad och på landsbygd att nyttja möjligheter som digitaliseringen kan bidra till. Missa inte heller kommundirektörens krönika där han tagit artificiell intelligens (AI) till hjälp.

Detta och en hel del annat kan du ta del av i Nolaskogs nummer 1. Välkommen att bläddra direkt här på webben. Länk till annan webbplats.

Du som behöver en inläst utgåva kan, utan kostnad, få Nolaskogs som taltidning genom att kontakta Region Västernorrlands inläsningstjänst.

Publicerad: