Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Örnsköldsvik uppmärksammar årsdagen av invasionen i Ukraina
Hjärtan i gult och blått - Ukrainas och Sveriges färger

Välkommen att delta i en stilla stund för Ukraina.

Örnsköldsvik uppmärksammar årsdagen av invasionen i Ukraina

Örnsköldsvik uppmärksammar årsdagen av invasionen i Ukraina med en tyst minut och en stilla stund på torget den 24 februari

Fredag 24 februari uppmärksammar Örnsköldsviks kommun, hjälporganisationer och kyrkor i Örnsköldsvik gemensamt årsdagen av invasionen i Ukraina och det krig som fortfarande pågår där. Alla som vill visa sin medkänsla med folket i Ukraina och alla de barn och vuxna som är på flykt från sitt land välkomnas till en stillsam stund med tal och en tyst minut på torget, där den ukrainska flaggan är hissad.

Manifestationen äger rum på torget i Örnsköldsvik, klockan 12:00-12:30.
Medverkar gör: kommunfullmäktiges ordförande Anna-Lena Lindberg (C),
kommundirektör Magnus Haglund, kommunens demokratisamordnare Camilla Larsson samt representanter för FN-föreningen, Rädda Barnen, Filippus, Hoppets Stjärna, Pingstkyrkan och Svenska kyrkan i Örnsköldsvik.Publicerad: