Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Stadsvandringar runt visionen om en ny stadsdel
Testbild

Stadsvandringar runt visionen om en ny stadsdel

I oktober förra året presenterade kommunen en vision för en ny stadsdel. Visionsskissen ska fungera som inspiration för en bred dialog med såväl invånare som andra intressenter. En del i dialogarbetet är guidade turer i visionsområdet med Örnsköldsviks kommuns stadsarkitekt, Patrik Jansson.

Tidigare har turerna riktat sig till konsulter, företrädare och andra intressenter. Men i förra veckan fick allmänheten möjlighet att ta del av den guidade turen som går från visningslokalen på Storgatan 3E och sedan genom visionsområdet.

– Det är kul att kunna visa runt allmänheten i det tänkta området, det blir mer blandade frågor och hela tanken med visionen är att det ska ske i dialog med både etablerare och våra invånare, säger Patrik.

Visningslokalen för visionen på storgatan 3E.


Med på promenaden var Lars Nordlinder, som hade hört om stadsvandringen på lokalnyheterna. Han blev då nyfiken på vad som kommer att hända i området och fick med sig sin vän Per Hoppman på vandringen.

– Det är roligt att det finns visioner för stadsutvecklingen, jag hoppas såklart att satsningen blir av, men då kanske det måste ske en etapp i taget, säger Lars.

Vännen Per fyller i:

– Jag delar helt klart åsikten om att man alltid är intresserad av att göra staden till en mera attraktiv stad att bo i. Får de ihop helheten med miljötänk och en trygg boendemiljö så känns hela projektet väldigt bra.

Tio stycken intresserade invånare var med på guideturen som gick från stadskärnan, förbi OSTP:s fabrik, genom Lugnviksparken och ner till udden av Strandparken.

Örnsköldsviks kommuns stadsarkitekt, Patrik Jansson.


– I visionen är det gröna något vi vill bevara och vi försöker hålla ner bebyggelsen något närmast parkerna så att det kommer in solglimtar. Vi vill se till allt hänger ihop med en stadskärna som växer inifrån och ut, därför vill vi inte se att det byggs ett antal stora kolosser nere vid vattnet som inte hänger ihop med stadskärnan. Visionen som tagits fram har tagit fasta på detta, men det är en resa kvar till hur den exakta utformningen blir, säger Patrik och fortsätter:

– Visionen innebär i korthet att vi bygger stadskärna där vi idag har fabrik och vinterförvaring av båtar. Det innebär också att vi utvecklar parkerna, Lugnviksparken och Strandparken, samt udden vid ÖSS klubbstuga.

Vill du ha information eller lämna dina synpunkter kring den nya stadsdelen, så är du välkommen till visningslokalen på Storgatan 3E. Du kan även besöka den nya stadsdelens webbsida och lämna dina synpunkter, där du även ser visningslokalens öppettider.

ornskoldsvik.se/nyastadsdelen

Publicerad: