Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Herrgårdsparken i Köpmanholmen stängd för besökare
Vinter i skogen

Herrgårdsparken i Köpmanholmen stängd för besökare

Efter det stora snöfallet under veckan har mängder av träd fallit och grenar rasat ned i Herrgårdsparken i Köpmanholmen. Ytterligare träd och grenar är nedtyngda och kan komma att falla. På grund av det är risken för personskador är stor.

Enheten för friluftsliv, kulturarv och konst har därför tagit beslutet att stänga området och uppmanar besökare att inte gå in i Herrgårdsparken.

Stängningen gäller för Herrgårdsparken i sin helhet. Tillfällig skyltning kommer sättas upp vid parkens tre ingångar, stängningen gäller inte parkeringen och vägen förbi Ringarbönninga och Bruksmuseet.

Beslutet gäller från och med 11 januari 2023 till vidare. Både fallna träd och nedtyngda träd kommer att plockats bort när det är säkert för trädfällare att gå in och arbeta i parken. När arbetet kan bli utfört finns ingen status på i dagsläget, parken stängs därför tills vidare.

Publicerad: