Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Nya politiska styret har tillträtt
Delar av det nya politiska styret i Örnsköldsvik 2023

Delar av det nya politiska styret i Örnsköldsvik 2023 - Björn Olsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden, Linnéa Berglund, vice ordförande välfärdsnämnden, Annica Jonsson, ordförande välfärdnämnden, Andreas Jansson, ordförande samhällsbyggnadsnämnden, Anna-Britta Åkerlind, ordförande kommunstyrelsen, Lars Näslund, vice ordförande kommunstyrelsen, Elin Mårtensson, vice ordförande bildningsnämnden samt Maria Gulliksson, vice ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Nya politiska styret har tillträtt

Nytillträdda ordförande för kommunstyrelsen, Anna-Britta Åkerlind, och vice ordförande Lars Näslund möttes upp för deras första officiella arbetsdag på stadshuset Kronan. Även representanter från de olika nämnderna fanns på plats för att presentera sig.

Anna-Britta Åkerlind hade uppmanat sina kollegor att ta med nämndernas ordförandeklubbor och hon slog själv symboliskt klubban i bordet vid träffens början, som en markering för att deras politiska arbete för kommunen startar nu.

– Det känns spännande att vara på plats! Vi har tydliga mål kring vad vi vill genomföra. Nu har vi med oss en socialdemokratisk budget, så saker kommer bli lite krångligare än vi hade tänkt oss, men vi kommer göra vårt bästa utifrån förutsättningarna, säger hon.

I filmen berättar Anna-Britta Åkerlind, och kommunstyrelsens vice ordförande Lars Näslund, om att deras arbete nu är i gång och vad de ser fram emot att få börja jobba med.


Publicerad: