Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Kommunen förbereder sig inför kvällens väntade snöoväder
Väghyvel i arbete om natten

Kommunen förbereder sig inför kvällens väntade snöoväder

Kommunen har inventerat resurser och planerar för att säkerställa viktiga verksamheter som kan komma att påverkas av kvällens och nattens väntade snöoväder.

Under torsdagskvällen och natten mot fredagen väntas ett kraftigt snöfall och friska vindar dra in över Ångermanlands- och Västerbottens kusten. I Örnsköldsviksområdet kan det komma uppemot 30 centimeter snö.

Örnsköldsviks kommun samordnar resurser för att möta konsekvenser av snöfallet och befarade problem med framkomlighet.

Hemtjänstens kvälls- och nattpatrull har säkrat upp med bra bilar för att ta sig fram och har även möjlighet att få räddningstjänstens förstärkning med bandvagn vid behov. Omsorgstagare informeras även om att förseningar eller förändringar av insats kan bli aktuellt. Kostverksamheten arbetar för att säkerställa leverans av måltider.

När det gäller snöröjning står kommunens entreprenörer beredda med och extra snöhyvel och sandbil. Vägarna saltas för att underlätta efterföljande snöröjning. Takskottning på Skyttishallen är inledd under dagen. Följ gärna kultur och fritid på facebook Länk till annan webbplats. för information om eventuell påverkan av allmänhetens tillgång till kommunens idrottshallar.

Eftersom det är jullov väntas inte skolans verksamhet påverkas.

 

Publicerad: