Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Ulla Sjöström får Örnsköldsviks kommuns Hedersstipendium 2022
Eva Sonidsson, kultur och fritidsnämndens ordförande,  delar ut blommor och glasskulpturen stadens nyckel till Ulla Sjöström, Musikmakarna

Ulla Sjöström, rektor vid Musikmakarna (till höger i bild) fick ta emot hedersstipendiet "stadens nyckel" från Eva Sonidsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Ulla Sjöström får Örnsköldsviks kommuns Hedersstipendium 2022

Årets Hedersstipendium tilldelas en person som bidragit att sätta Örnsköldsvik på den musikaliska kartan. Kultur- och fritidsnämnden i Örnsköldsvik har idag tilldelat Ulla Sjöström, rektor och grundare av Musikmakarna Örnsköldsvik (Song Writers Academy of Sweden) Hedersstipendet "Stadens nyckel".


Musikmakarna är en unik tvåårig yrkeshögskoleutbildning som i mer än 20 år lagt grunden för många av Sveriges mer kända låtskrivare och musikskapare - musikmakare som med framgång även etablerat sig internationellt.

Ulla Sjöström tilldelas Hedersstipendiet med följande motivering: Genom grundandet av Musikmakarna har hon verkat för att många framgångsrika låtskrivare utbildats och att vi i kommunen, och resten av världen, fått tagit del av ovärderliga musikskatter. Hon har på ett positivt sätt spridit bilden av Örnsköldsvik som en bra plats för skapande, kreativitet och möjligheter i världsklass vilket i sin tur har genererat flera olika samarbeten och många fina evenemang. Ulla har genom sitt ledarskap och arbete gjort stora insatser för jämställdheten i en mansdominerad bransch och hon har också bidragit att bland annat musiker från Ukraina fått en fristad hos Musikmakarna så de kan fortsätta med sitt värv i en trygg och säker omgivning.”

– Det var en väldigt oväntad och rolig överraskning. Jag känner mig dubbelt hedrad när jag ser vilka som fått utmärkelsen tidigare. Bo R Holmberg, Victor Hedman, Karl Kempe för att nämna några - det är ett fint sällskap jag hamnat i, säger Ulla Sjöström.

Hedersstipendiet kan tilldelas någon som är en god ambassadör för Örnsköldsvik och vars dokumenterade insatser gagnar Örnsköldsviks kommun inom kultur- och fritidssektorn. Stipendiet består av skulpturen ”Stadens nyckel”, framtagen av Erika Kristoffersson Bredberg från Bredbyn.

Hederstipendiet 2022 delades ut av kultur- och fritidsnämndens ordförande Eva Sonidsson den 19 december.


Publicerad: