Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Omfattande problem med kommunens mobiltelefoner

Omfattande problem med kommunens mobiltelefoner

Felsökning har pågått efter att problem uppstod med Örnsköldsviks kommuns mobiltelefoner i lördags. Orsaken har identifierats och insatser görs nu för att åtgärda felet.

 

Omkring 1 600 mobiltelefoner fabriksåterställdes och kunde inte aktiveras igen. Det har dock varit möjligt att ringa till kommunens mobiltelefoner medan det däremot inte har gått att ringa från dem. Trygghetslarmen säkrades och omfattades inte av problemet. De medarbetare som berörs får information vid behov via sina chefer om vad som gäller för deras arbete.

- Just nu har vi ingen tidpunkt för när felet beräknas vara avhjälpt, men vi räknar i nuläget inte med ett långvarigt problem, säger digitaliseringschef Jens Danielsson. Medarbetarna i kommunen behöver alltså inte felanmäla detta till vår support. Vi har också planerat för extra intern support så att medarbetarna kan komma igång med sina mobiltelefoner igen så snart som möjligt.

Kommunens kontaktcenter fungerar som vanligt.


Publicerad: