Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Regnbågsveckan och En vecka fri från våld, vecka 47
Liten regnbågsflagga i kontorsmiljö

Två viktiga teman står i fokus 20-27 november. Då är det dags för Regnbågsveckan i Örnsköldsvik och En vecka fri från våld.

Regnbågsveckan och En vecka fri från våld, vecka 47

Regnbågsveckan i Örnsköldsvik och En vecka fri från våld infaller båda vecka 47. Regnbågsveckan startar redan söndag den 20 november. Välkommen att ta del av många intressanta och angelägna programpunkter.

Trots två olika perspektiv sätter temaveckorna gemensamt fokus på självklara rättigheter. Var och en ska respekteras som individ, få bestämma över sin kropp och person, känna sig accepterad och inkluderad i samhället.

Regnbågsveckan bjuder bland annat på föreläsning om våld i nära och samkönade relationer, föreläsning av Bianca Kronlöf för gymnasieelever och företag, fika med HBTQ-nätverket Paletten, kyrkan ger regnbågsschlager på facebook, Arkenbiblioteket bjuder in till författarbesök med Mian Lodalen samt arrangerar barnteater om inkludering och mångfald, högstadieelever som arbetat med normer ställer ut sina verk på respektive skola.

Företag, föreningar och organisationer som vill visa sitt stöd för öppenhet och allas lika värde har möjlighet att regnbågsmärka sin verksamhet. På regnbågsveckans programsida finns anmälningsformulär.

Se hela programmet för Regnbågsveckan 2022. Länk till annan webbplats.

En vecka fri från våld samordnas av Länsstyrelsen. Föreläsningar och andra aktiviteter under veckan läggs kontinuerligt upp på Länsstyrelsens programsida. Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: