Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Regnbågsveckan och En vecka fri från våld, vecka 47
Liten regnbågsflagga i kontorsmiljö

Två viktiga teman står i fokus 20-27 november. Då är det dags för Regnbågsveckan i Örnsköldsvik och En vecka fri från våld.

Regnbågsveckan och En vecka fri från våld, vecka 47

Regnbågsveckan i Örnsköldsvik och En vecka fri från våld infaller båda vecka 47. Regnbågsveckan startar redan söndag den 20 november. Välkommen att ta del av många intressanta och angelägna programpunkter.

Trots två olika perspektiv sätter temaveckorna gemensamt fokus på självklara rättigheter. Var och en ska respekteras som individ, få bestämma över sin kropp och person, känna sig accepterad och inkluderad i samhället.

Regnbågsveckan bjuder bland annat på föreläsning om våld i nära och samkönade relationer, föreläsning av Bianca Kronlöf för gymnasieelever och företag, fika med HBTQ-nätverket Paletten, kyrkan ger regnbågsschlager på facebook, Arkenbiblioteket bjuder in till författarbesök med Mian Lodalen samt arrangerar barnteater om inkludering och mångfald, högstadieelever som arbetat med normer ställer ut sina verk på respektive skola.

Företag, föreningar och organisationer som vill visa sitt stöd för öppenhet och allas lika värde har möjlighet att regnbågsmärka sin verksamhet. På regnbågsveckans programsida finns anmälningsformulär.

Publicerad: