Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Föreslå kandidat till kommunens Hedersstipendium
En glad kille står och håller i blommor och diplom med en kortare kvinna till höger om sig.

Senast att ta emot Hedersstipendiet var ishockeyspelaren Victor Hedman som utsågs år 2020 till årets hedersstipendiat av Kultur-och fritidsnämnden (ceremonin genomfördes på stadshuset Kronan år 2021).

Föreslå kandidat till kommunens Hedersstipendium

Känner du någon som är en god ambassadör för Örnsköldsvik och som du tycker förtjänar kommunens Hedersstipendium?

Hedersstipendiets syfte är att premiera välförtjänt person som är en god ambassadör för Örnsköldsvik och vars dokumenterade insatser gagnat Örnsköldsviks kommun, främst inom kultur- och fritidssektorn. Skicka in ditt förslag på vem eller vilka som förtjänar att motta hedersstipendiet. Stipendiet delas ut av Kultur- och fritidsnämnden och utgörs av ”Stadens nyckel”, en unik skulptur framtagen för hedersstipendiaterna samt ett diplom. Notera att stipendiet inte går att söka.

Här kan du läsa mer om kommunens stipendier och skicka in ditt förslag.

Det går även bra att skicka in förslag via post. Då beskriver du den person som förslaget gäller. Du ska också uppge namn och motivering samt om möjligt även adress, mobilnummer och e-postadress till den person ditt föreslag gäller.

Förslaget (som skickas via post) skickas till:

Föreningsbyrån
Kultur och fritidsavdelningen
891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Märk kuvertet "STIPENDIUM"

Det är möjligt att lämna förslag fram till den 15 november 2022.

Publicerad: