Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?

Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Kulturskapare ställer ut i Brynge konsthall
Tavla med två kvinnor

Ett av Thomas Neuendorffs många verk som visas på Brynge konsthall. (bilden är beskuren)

Kulturskapare ställer ut i Brynge konsthall

Kulturskaparna är en folkhögskolekurs som också fungerar som daglig verksamhet för personer med funktionsvariation. En av de produktiva deltagarna får nu möjlighet att hålla en helt egen utställning.

Kulturskaparna ingår i det utbud av dagliga verksamheter som riktar sig till personer som beviljats sysselsättning enligt lagen om stöd och service (LSS). Kulturskaparna är en kurs vid Örnsköldsviks folkhögskola för personer med intellektuell funktionsvariation. Kursens mål är att bland annat stärka deltagarens förmåga till självständighet, självförtroende och tillgång till kulturen - både som utövare och konsument.

Kulturskaparna arbetar med långsiktiga teman där de fördjupar sig i konstnärliga förebilder och har under åren bland andra studerat Frida Kahlo, Beppe Wolgers och Tove Jansson. Nu är Thomas Neuendorff, en av de uttrycksfulla kulturskaparna, aktuell med en helt egen utställning i Brynge konsthall. Passa på att ta del av en fantastisk bildvärld och förundras över inkännande målningar och kreativa tolkningar.

Utställningen är öppen för allmänheten onsdagar, lördagar och söndagar kl 11:00-15:00 mellan 11 och 25 september. Vernissage hålls 11 september kl 12:00. Välkomna!

 

Publicerad: