Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Unikt samarbete lyfter lokal handel och design
Testbild

Lokala kreatörer och handel i samarbete. Foto: Jonas Forsberg

Unikt samarbete lyfter lokal handel och design

Vecka 35 arrangeras en utställning och aktiviteter på Hägglunds Arena för att stärka lokala samarbeten mellan företag i olika branscher. Under fyra dagar visar lokala kreatörer och handlare upp, och pratar om, design och handel i Örnsköldsvik. Företagare ur olika branscher träffas, pratar innovation och lokalpolitikerna får berätta hur de ser på företagande och vad som tar Örnsköldsvik in i framtiden.

En förstudie som Företagarna genomfört under våren 2022 synliggör hur Örnsköldsviks större företag prioriterar att handla lokalt – men man gör det i sina nätverk. Större producerande företag i Örnsköldsvik saknar ofta lokala kreatörer, designers och handlare i sina nätverk och gör mindre affärer mellan just dessa branscher. Lokala kreatörer och handlare kommer att skapa olika miljöer som utgör en utställning och exempel på vad lokala aktörer kan erbjuda större företag när det kommer till kontor och personalrum. Utställning är öppen för allmänheten att besöka mellan tisdag 30/8 till fredag 2/9 på Hägglunds Arena.

Utöver utställningen arrangeras olika evenemang för olika målgrupper – till dessa krävs anmälan och är öppna för av alla.

Program:

Tisdag 30/8 (07.30-09.30) - Företagsfrukost med Företagarna och Cesam.

Frukost, mingel i utställningen och intervju med Anna Gidlöf, kreatör och ägare av Storspov Design. Samt en handlare från Örnsköldsvik kring designens roll för utveckling.

Torsdag 1/9 (11.30-13.30) - Hur skapar vi idéer som tar Ö-vik in i framtiden?

Örnsköldsvik har nu ett innovationsbolag. Marlene Johansson nytillträdd vd berättar om vad innovationsbolaget kan göra och hur det kan spela en roll i att hjälpa dig med dina idéer och samarbeten. Panelsamtal, dialog, guidad tur i utställningen och lunch.

Fredag 2/9 - Företagspolitisk debatt speglad av forskare

Alla politiska partier som sitter i fullmäktige har bjudits in till en företagspolitisk debatt i arenan. Debatten kommer att kommenteras av forskare inom fälten regional utveckling, innovation och tillväxt. Vad är egentligen en företagare och vad är innovation? Vilka är de viktiga företagspolitiska satsningar som behöver göras om vi höjer blicken och tänker framtid och innovation?

Evenemanget arrangeras av Cesam, Företagarna och High Coast Creative i samarbete med Modo Hockey och Innovation Örnsköldsvik AB. Medfinansiärer till satsningen är Leader Höga Kusten och Världsklass Örnsköldsvik.

Information om hur ni anmäler er till programmet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: