Länk till startsidan

Hej! Vi har fem korta frågor om webbplatsen. Det vore snällt om du ville svara på dem. Det underlättar vårt arbete att göra vår webbplats bättre.


Varför besöker du oss? * (obligatorisk)
Varför besöker du oss?
Vem är du? * (obligatorisk)
Vem är du?
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen? * (obligatorisk)
Kunde du göra det du hade tänkt på webbplatsen?
Var informationen du fick på webbplatsen bra? * (obligatorisk)
Var informationen du fick på webbplatsen bra?

  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Ny beachvolleyarena lockar till rörelse och spontanidrott
Person hoppar upp och slår volleybollen över nätet

Nya planer ska ge nytändning för beachvolleyspel i Örnsköldsvik

Ny beachvolleyarena lockar till rörelse och spontanidrott

Nu öppnar den nya beachvolleyarenan på Vikingavallen i centrala Örnsköldsvik. Nya ytor, för både spontanspel och organiserad verksamhet, öppnar för en nystart för beachvolley i Örnsköldsvik.

Anläggningen erbjuder fyra kompletta planer med mjuk, finkornig sand. Förhoppningen är att planerna ska uppskattas av invånare och besökare, samt möjliggöra för föreningsspel och tävlingar.

– Beachvolleyplanerna ersätter de vi monterade ned i Lungviksparken för ett antal år sedan och behovet har framkommit, framför allt våra ungdomsdialoger. Kvalitén på dessa planer är mycket bra. Förutom att vi i första hand erbjuder kommuninnevånarna en bra central plats att spela på i staden, hoppas vi även kunna locka hit spelare från andra orter och kanske även tävlingar, säger Peter Kallin, idrottsstrateg, Örnsköldsviks kommun.

— Det känns bra att vi äntligen kommit i mål med den här beachvolleyplanen. Vi behöver platser där våra invånare och besökare spontant kan utöva aktiviteter. Det är bra för folkhälsan i alla åldrar, säger kultur- och fritidsnämndens orförande Eva Sonidsson.

Konstruktionen av beachvolleyplanerna består av en 37 centimeter hög träram, finkornig och tvättad sand samt stolpar, linjer och nät. Beachvolleyarenan är en så kallad spontanidrottsyta och är öppen och gratis för alla som vill spontanspela. Även föreningslivet välkomnar de nya banorna som nu möjliggjort en nystart för volleybollföreningarna i Örnsköldsvik. De två föreningarna VK Motion och IF Änget har gått ihop och bildat paraplyföreningen Övik Volley, som är tänkt att spänna över all volleyboll och beachvolley i staden och där en ny sektion, Övik Beachvolley, startat.

– Vi vill även bygga upp en organiserad verksamhet kring beachvolley och hoppas att fler nu kommer att engagera sig i Övik Beachvolley när det finns möjligheter till spel både på Vikingavallen och alla andra spelplatser som etablerats i sommar på Höga kustens vackraste naturstränder. Spelplatserna är Gullviks havsbad, Salusands havsbad, Köpmanholmens havsbad och Storsand Norrfällsviken, säger Tobias Hahlin, initiativtagare och verksam i föreningen Övik Beachvolley.

Efter sommaren 2022 kommer intresset för beachvolleyarenan att utvärderas och platsen kan komma att utvecklas med exempelvis el, vatten och kanske även andra utomhusaktiviteter för barn och vuxna.

– Vi får se hur det går nu när anläggningen har öppnat. Vi har en del tankar och idéer på hur vi skulle kunna utveckla det här området än mer, säger Peter Kallin.

För mer information om beachvolley i Örnsköldsvik följ Övik Bechvolley på Facebook Länk till annan webbplats.


Publicerad: