Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Utdelning av Mästerskapsstipendium till Niklas Edin
Niklas Edin får mästerskapsstipendiet

Curlingmästaren Niklas Edin med prisutdelare Anneli von Wachenfeldt, Föreningsbyrån samt Bo Strömstedt, förste vice ordförande Kultur och fritidsnämnden.

Utdelning av Mästerskapsstipendium till Niklas Edin

Curligsmästaren Niklas Edin från Sidensjö tog tillsammans med sitt lag guld på både OS i Peking och VM i USA under våren 2022. Han hyllades på hemmaplan på Sidensjö Bygdegård, och i samband med det fick han även motta Örnsköldsviks kommuns Mästerskapsstipendium.

Mästerskapsstipendiet delas ut av kultur- och fritidsnämnden och Niklas Edin tilldelades stipendiet för VM-guldet i Calgary 2021, som gjorde laget historiska med sitt tredje rak VM-guld. Stipendiet är avsett att premiera goda prestationer och delades ut av Anneli von Wachenfeldt från Föreningsbyrån på Fritidsenheten och Bo Strömstedt, förste vice ordförandet i Kultur och fritidsnämnden.

Niklas Edin växte upp i Sidensjö och båda hans föräldrar är engerade i sporten lokalt. En stolt och glad Niklas Edin mottog stipendiet och hyllningarna från sin hemmapublik.

— Det är extra kul att bli premierad på hemmaplan. När man vinnar OS- eller VM-guld kommer många hyllningar som kommentarer på internet vilket är mer anonymt. Här hemma blir det så personligt att få gratulationer direkt av människor man har vuxit upp med, säger Niklas.

Publicerad: