Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Amapola startar flygtrafik på linjen Örnsköldsvik-Arlanda
Ett flygplan har landat på Örnsköldsvik Airport

Från och med 15 augusti går det åter att flyga mellan Örnsköldsvik och Arlanda.

Amapola startar flygtrafik på linjen Örnsköldsvik-Arlanda

Snart landar inrikesflyg på Örnsköldsvik Airport igen. Amapola flyg börjar trafikera sträckan Örnsköldsvik-Stockholm, Arlanda. Ett efterlängtat och glädjande besked för såväl affärsresenärer som privatpersoner.

I mitten av augusti införs återigen kommersiell trafik vid Örnsköldsvik Airport. Det är flygbolaget Amapola Flyg som väljer att satsa på flyglinjen mellan Örnsköldsvik och Stockholm Arlanda. Inledningsvis med två turer per dag och trappar upp med fler avgångar i början av september.

– Vi har haft ögonen på den här flyglinjen länge. Örnsköldsvik har ett fantastiskt dynamiskt näringsliv med affärer över hela världen och behov av tillgänglighet, säger Erik Salén, vd Amapola Flyg.

Från och med 15 augusti går det att flyga mellan Örnsköldsvik och Stockholm Arlanda, sex dagar i veckan. Ett efterlängtat besked för alla affärsresenärer så väl som fritidsresenärer som vill, på ett snabbt och enkelt sätt, resa mellan Norrland och Stockholm och kanske vidare ut i världen.

– Vi är glada att Amapola vill satsa på Örnsköldsvik och har bara goda erfarenheter från när Amapola flög här under pandemin, säger Robert Gyllroth, vd Örnsköldsvik Airport AB.

Trafiken kommer att flygas med Amapolas Fokker 50 med plats för 50 passagerare. Den 15 augusti införs en avgång till och från flygplatsen per dag, sedan ökar det med fler turer från den 5 september 2022. Avgångarna är väl genomtänkta för att möta resenärernas behov, från affärsresenärer som behöver lämna Örnsköldsvik tidig morgon för affärsmöten, till nöjesresenärer som ser fram emot en helg i huvudstaden.

– Med rätt produkt är vi säkra på att linjen kommer att kunna bära sig trots all osäkerhet som för närvarande råder i flygbranschen och vi hoppas kunna utöka tidtabellen när efterfrågan ökar, säger Erik Salén. Vi siktar på att ha de transferprodukter kunderna behöver på plats så snart som möjligt men är ödmjuka för att det kan ta lite tid med den situation som SAS befinner sig i just nu.

Amapola Flyg är ett svenskt regionalt flygbolag som flyger passagerare och frakt med flygplan av typen Fokker 50. Bolaget har funnits sedan 2005 och har cirka 100 anställda. Sedan tidigare har Amapola haft förtroendet att flyga uppdragstrafik åt Svenska Trafikverket, Finska Traficom och Irländska staten.

– Amapola är en ideal samarbetspartner då det är ett solitt svenskt bolag med gedigen erfarenhet och som samarbetar med SAS, avslutar Robert Gylltroth. Biljetterna kan bokas på hemsidan amapola.nu, Länk till annan webbplats. i de globala bokningssystemen eller via Amapolas call-center på nummer 0770-790 700.


Planerad tidtabell

Från den 15 augusti

Örnsköldsvik (OER) - Arlanda (ARN)
06.30-07.40 måndag - torsdag
15.15-16.40 fredag
15.00-16.10 söndag

Arlanda (ARN) - Örnsköldsvik (OER)
18.20-19.30 måndag, tisdag, onsdag, fredag
19.00-20.10 torsdag
16.30-17.40 söndag

Tidtabellen från 5 september

Örnsköldsvik (OER) - Arlanda (ARN)
06.30-07.40 måndag - torsdag
10.20-11.30 måndag
15.15-16.40 fredag
16.30-17.40 tisdag, torsdag
15.00-16.10 söndag

Arlanda (ARN) - Örnsköldsvik (OER)
08.40-09.50 måndag, tisdag, torsdag
18.20-19.30 måndag, tisdag, onsdag, fredag
19.00-20.10 torsdag
16.30-17.40 söndag


Publicerad: