Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Peter Selemark blir tillväxtchef i Örnsköldsvik
Porträtt: Peter Selemark en tidig vårdag på Åsberget

Peter Selemark känner starka band till Norrland och ser fram emot att medverka i den utveckling som nu pågår.

Peter Selemark blir tillväxtchef i Örnsköldsvik

Med mångårig erfarenhet från affärsutveckling och ledarskap tillträder Peter Selemark tjänsten som tillväxtchef i Örnsköldsviks kommun 1 oktober.

Peter Selemark från Vaxholm blir ny tillväxtchef i Örnsköldsviks kommun. Peter är verksamhetskonsult och driver sedan 2008 det egna bolaget Sanibel Management AB inriktat på process- och affärsutveckling, innovation och digitalisering. Bland uppdragsgivarna märks såväl svenska som internationella företag där Peter i ledande roller ansvarat för utveckling och försäljning.

– Genom sin bakgrund och breda erfarenhet har Peter en god insikt och förmåga att sätta sig in i olika aktörers behov, att lyssna och leda framåt. Det är kvaliteter som kommer väl till pass i ett skede där Örnsköldsvik givetvis ska finnas med, inte minst när nya grenar inom näringslivet riktar blickarna norrut, vi bygger en framtid för fler, säger Magnus Haglund kommundirektör.

Som tillväxtchef kommer Peter Selemark att leda viktiga utvecklingsområden inom kommunen där tillväxten kommer vara i fokus. Att hålla samman alla perspektiv, bidra till gynnsamma förutsättningar för näringslivet, samt att vara en attraktiv plats för fler att bo och leva på, blir viktiga delar i tillväxtchefens uppdrag.

– Det pågår många positiva satsningar i Örnsköldsvik med bland annat företagsetableringar inom gröna näringar, utbyggnad av den kommersiella hamnen och planer för en helt ny stadsdel. Vi välkomnar Peter som en viktig spelare i det team som backar upp utvecklingsarbetet och med engagemang driver det vidare och detta ska vi alla göra tillsammans, säger Per Nylén, kommunstyrelsens ordförande.

– Jag ser verkligen fram emot detta. Jag är född i Dalarna och har tillbringat mycket tid i norra Sverige så jag ser det lite som att återvända till den del av Sverige där jag känner mig rotad. Min familj och jag har länge pratat om att flytta norrut om chansen ges, och här kom den. Det är ju i norra Sverige som utvecklingen sker och jag vill vara en del av den, säger Peter Selemark.

Peter Selemark tillträder sin tjänst som tillväxtchef i Örnsköldsviks kommun 1 oktober.

Publicerad: