Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Unga entreprenörer bjuder in till familjedag på Friluftscentralen
Emma och Matilda står vid kajakerna  på friluftscentralen med Moälven i bakgrunden

Emma Mårtensson och Matilda Bergström är två av de unga entreprenörer som driver Friluftscentralen i sommar. Söndag 10 juli bjuder de in till familjedag.

Unga entreprenörer bjuder in till familjedag på Friluftscentralen

Söndag 10 juli blir det extra händelserikt och särskilt många aktiviteter på friluftscentralen i Själevad. Då bjuder de ungdomar som i sommar, genom kommunens entreprenörsarena, driver anläggningen in till en familjedag mellan klockan 12:00 och 16:00.

Familjedagen är till för alla men särskilt inriktad på en rolig dag för barnen med fiskdamm, hoppborg, tipsslinga, lotteri med priser och möjlighet att testa kanot till reducerat pris.

– Vi vill både visa den fina platsen och den verksamhet som finns här. Vi hoppas att många kommer till familjedagen, tar del av det vi erbjuder, har kul tillsammans, fikar och kanske blir sugna att testa paddling, säger Emma Mårtensson och Matilda Bergström som driver verksamheten tillsammans med Emil Fahlgren Vestin, Albin Lindberg och Oliviah Lundberg.

Utöver familjedagen planerar de unga entreprenörerna även för bagageluckeloppis senare i sommar och ytterligare idéer håller på att ta form. Ungdomarna har en peppande inställning och tycks vara bra på att stötta varandras initiativ och testa nytt.

– Ungt entreprenörskap är ett bra sätt att ta ett första steg för den som lockas av företagande. Det är ansvarsfullt men lärorikt och roligt att få planera, genomföra och bestämma själv, säger Emma och får medhåll av Matilda.

– Som unga entreprenörer har vi fått en fint stöd från många håll, bland annat flera lokala företag. Det är vi mycket tacksamma för, säger Matilda.

Sommarentreprenörerna i Själevad håller i gång Friluftscentralens service med café och uthyrning av kanoter/ SUP-brädor/kajaker dagligen 10-18.

Förutom Friluftscentralen i Själevad fungerar även Nyängets havsbad med kiosk som entreprenörsarena för unga i sommar.

Entreprenörsarena

Entreprenörsarena är ett samarbete mellan kommunens verksamhet Ung utveckling och kultur- och fritidsförvaltningen där ungdomar som går årskurs 2 eller 3 på gymnasiet får prova att driva en verksamhet på egen hand under sommaren.

I senaste numret av Nolaskogs, på sista sidan, kan du läsa om entreprenörsarena – sommarjobb som får unga att växa Länk till annan webbplats.Publicerad: