Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Tyskt kryssningsfartyg till Örnsköldsvik 1 juli
Kryssningsfartyget Artania

Det tyska kryssningsfartyget MV Artania anlöper Örnsköldsvik 1 juli.

Tyskt kryssningsfartyg till Örnsköldsvik 1 juli

Fredag 1 juli blir det dubbelt upp för Höga Kusten som besöksdestination när två tyska kryssningsfartyg anlöper Örnsköldsvik respektive Härnösand.

Det tyska kryssningsrederiet Phoenix Reisen satsar på Höga Kusten. Fredagen den 1 juli anlöper inte bara ett, utan två fartyg. MS Amera anlöper till Härnösand och precis som förra sommaren kommer MV Artania till Örnsköldsvik. Höga Kustens erbjudande om en storslagen natur går fortsatt hem hos tyskarna.

– Höga Kusten är en attraktiv destination och vårt fina samarbete mellan Höga Kusten-kommunerna och besöksnäringsföretagen ger resultat. Det kommer att bli en intensiv och rolig dag, säger Mia Karlsson, VD Höga Kusten Destinationsutveckling.

Redan 08:00 på fredagsmorgonen 1 juli väntas MV Artania anlända till Örnsköldsvik för att stanna till 15:00. Det 231 meter långa fartyget går i hamn vid Örnsköldsviks stad och kommer att ligga ankrat ute i vattnet. Tenderbåtar kommer att slussa passagerarna från fartyget till hamnen där utflyktsbussar väntar. I nuläget är det runt 700 passagerare som bokat själva resan och 430 av dessa har utflykter inplanerade. Utflykterna som erbjuds är en stadsrundtur och vandring på Åsberget med guide. För de besökare som vill uppleva världsrekordet i landhöjningen går utflyktsbussar till Skuleberget.

– Det har varit ett stort intresse från besökarna att resa till Höga Kusten och att göra utflykter i området. Under dagen kommer det att gå bussar i skytteltrafik i både Härnösand och Örnsköldsvik för att resenärerna ska hinna bekanta sig med Höga Kusten. Bland annat kommer det att gå bussar till Skuleberget och det blir stadsvandringar i de båda städerna. Alla utflykter är slutsålda och bokades på kort tid, så det är härligt att se vilket intresse det finns att ta del av vår natur och kultur, säger Anna Hellgren, VD för Höga Kusten Turism AB.

Publicerad: