Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Fortsatt hög examensgrad vid Örnsköldsviks Gymnasium

Fortsatt hög examensgrad vid Örnsköldsviks Gymnasium

Örnsköldsviks gymnasium visar än en gång goda resultat. 91,2 procent av eleverna vid de högskoleförberedande programmen gick ut med examen läsåret 2021-2022, vilket är en ökning i jämförelse med föregående år. På yrkesprogrammen gick 91,4 procent av eleverna ut med yrkesexamen, vilket är i linje med föregående år. Verksamheten har under denna tid även haft att hantera pandemin.

 

- Örnsköldsviks gymnasium och Örnsköldsviks kommun är topp 30 i landet bland samtliga kommuner och årets resultat visar att vi fortsatt ligger på hög nivå, säger Andreas K Johansson verksamhetschef Örnsköldsviks Gymnasium.

Betygsmedelvärdet för årets studenter visar samma nivåer som föregående år, samtidigt som det är lägre än åren innan.

- De elever som tog studenten i år hade mycket lägre resultat från grundskolan än föregående års studenter, vilket gör att årets studenter på något sätt gjort en större utvecklingsresa, säger Andreas K Johansson

I betygsstatistiken framgår att det är en mindre andel F-betyg i år än de senaste 4 åren. Även andelen A-betyg ökar något jämfört med föregående år.

- Vi är glada över att vår väg att hantera pandemin gett resultat, men sedan ska mycket beröm tillskrivas eleverna som trots en ryckig skolgång tagit vara på sina studier och presterat, säger Andreas K Johansson.

Öppna jämförelser gymnasieskolan 2022 Länk till annan webbplats.


Publicerad: