Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Årets företagare i Örnsköldsvik!

Årets företagare i Örnsköldsvik!

Den årliga företagarkvällen kunde äntligen genomföras, efter två års uppehåll, för att hylla och prisa Örnsköldsviks företagare som bidragit till en positiv utveckling för näringslivet under det gångna året.


Företagarna prisades under kvällen i sex olika kategorier – årets företagare, årets nyföretagare, årets besöksnäring, årets normbrytare, årets exportpris och årets spotlight.

Årets företagare är Robin Sällström på Sällström Åkeri i Gideå. Det familjeägda företaget har funnits i nästan 70 år. Robin är tredje generationen som driver åkeriet och har lyckats med bedriften att öka omsättningen med 267 procent de senaste fem åren. Ett företag som tar ansvar och bidrar till en levande landsbygd genom att lära upp och anställa unga. Sällströms Åkeri arbetar främst med virkestransporter och har ett femtontal anställda.

Årets nyföretagare är Christoffer Sjölund på Räls och Markservice AB. Christoffer får priset för ett driv som nyföretagare med en tydlig målbild för Räls & Markservice. Han visar ödmjukhet inför företagandets utmaningar och har framgångsrikt lagt grunden för ett växande och starkt företag som nästan går som på räls då de erbjuder spårgående maskiner till lastbil, hjullastare och grävmaskiner. Bolaget grundades 2019 och har vuxit stadigt från Christoffer som ensam medarbetare till fem anställda idag.

Årets besöksnäringspris tilldelas Marinan Örnsköldsvik. I den 1 000 kvm stora butiken vid Öviksfjärden får kunderna hjälp att hitta den bästa utrustningen för både sommar- och vinterlek. Företaget har gått från att sälja och serva båtar och skotrar, till att bli ett upplevelseföretag som hjälper kunder med de äventyr de drömmer om. Hög kundnöjdhet och kreativ marknadsföring bidrar till att man tilldelas priset för årets besöksnäring. Under sommarhalvåret driver de även en butik på strandkajen med tillbehör som flytvästar, kläder och vattenlek, samt uthyrning av vattenskoter och SUP för både lokalbor och besökare som vill komma ut på vattnet.

Priset för årets normbrytare tilldelas ett företag som har modet att bryta rådande tankemönster och normer. Priset går till Nordemans järn, ett av Örnsköldsviks äldsta företag. Nordemans Jern tar tydligt ställning för att förändra och bryta normer. Detta har de gjort genom att skänka pengar till Kvinnojouren och bjuda in till föreläsning i ämnet våld och våldstrappan. Nordemans Jern pratar inte bara, utan går till handling och blir på så vis en förebild för andra.

Årets exportpris tilldelas OSTP. Företaget har i mer än 100 år levererat rördetaljer i specialstål till krävande kunder på den europeiska marknaden. Hela 90% av försäljningen är export, framförallt till kemi- och processindustrin. OSTP i Örnsköldsvik har marknadens bredaste produktsortiment inom rostfria rördelar, som exempelvis rörböjar och t-rör. Med unik kompetens bland medarbetare strävar de efter att leverera med högsta precision och kvalité.

Årets spotlight är sponsorernas pris och går till ett företag som gjort något som är värt att uppmärksammas, och priset tilldelas Gullviks Havsbad. Campingen som ligger direkt i anslutning till en av Höga Kustens finaste stränder har utvecklats till en turistdestination med camping, restaurang, aktiviteter, uppvärmd pool och nybyggd paddelbana.

Publicerad: