Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Viktbegränsning av enskilda vägar som kommunen sköter från 11 april
en orange och röd vägskylt med svart text för 4 ton, står efter en tinad grusväg med snöig vy omkring.

11 april viktbegränsas de enskilda vägar som kommunen sköter till maximal bruttovikt på 4 ton. För att få köra tung transport på dessa vägar under viktbegränsningsperioden, som sträcker sig till 1 juni, behöver du dispens.

Viktbegränsning av enskilda vägar som kommunen sköter från 11 april

När våren kommer med tjällossning behöver kommunens trafik- och parkavdelning begränsa fordons bruttovikt till maximal totalvikt på 4 ton på de enskilda vägar som kommunen sköter. I år planeras viktbegränsningen att börja gälla 11 april.

De vägar som berörs är skyltade med begränsad bruttovikt på fordon under den tid som begränsningen gäller, i år kan den komma att gälla fram till och med 1 juni med reservation för ändring. Det innebär att du som behöver köra tung transport på dessa vägar under viktbegränsningsperioden ska ansökan om dispens till trafik- och parkavdelningen, det gör du här på kommunens hemsida. Det tar cirka fem arbetsdagar att få ett dispensbeslut från det att du skickat in komplett ansökan.

Har du möjlighet att planera din transport uppmuntrar kommunen dig att genomföra den innan vägarna viktbegränsas och kräver dispens.

På webbsidan Transportdispenser kan du läsa mer om Dispens under viktbegränsningsperiod samt ansöka om dispens.

Här kan du ta del av karta över de enskilda vägar som kommunen sköter. Länk till annan webbplats.

Publicerad: