Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Start för anhörigträffar med promenad och prat
En somrig bild med en grupp äldre motionärer som är ute på promenad med ryggarna mot kameran.

Är du anhörig och vill träffa och prata med andra i liknande situation, boka in dig på vårens anhörigträffar med promenad och prat.

Start för anhörigträffar med promenad och prat

Kommunen bjuder in till anhörigträffar med promenad, information och prat med start 28 februari. Idén till aktiviteten föddes under pandemin då många av anhörigkonsulenternas ordinarie aktiviteter, så som gruppträffar ställdes in. Konceptet med promenad och prat har visat sig vara mycket uppskattat och nu bjuder kommunen in till en ny omgång med träffar.

— Många anhöriga som vårdar exempelvis en närstående känner sig ensamma i sin anhörigroll och där kan vi anhörigkonsulenter bli ett stöd. De träffar vi bjuder in till ger möjlighet för den som är anhörig att få träffa andra människor i liknande situation och kanske också att hitta en vän att prata med, säger Catharina Ericsson, anhörigkonsulent.

Utöver möjligheten att träffa andra anhöriga och bygga nätverk, kommer även anhörigträffarna att innehålla en del matnyttig information beroende på vad gruppens deltagare är intresserad av.

— Vi försöker att lyssna in vad deltagarna är intresserade av att veta mer om och som vi själva kan informera om. Det kan till exempel handla om vilka insatser som finns att ansöka om inom kommunen och hur man gör för att ansöka. Det kan även handla om frågor som anhörigbehörighet och framtidsfullmakt eller hur man spärrar sin telefon för oönskade samtal. Ibland bjuder vi in en gäst som kan berätta mer om något område, som exempelvis kommunens demenssköterska. Gruppens behov styr, säger Marielle Sjölund, anhörigkonsulent.

Träffarna arrangeras varje måndag under våren 2022 med syfte att ge anhöriga möjlighet att komma ut på en enkel promenad, få tillfälle att prata med anhörigkonsulenterna att möta andra anhöriga för att utbyta erfarenheter och stödja varandra.

Plats: utgår från parkeringen vid Hägglunds Arena
Datum: måndagar, med start 28 februari till och med 30 maj, (observera, ingen träff 18 april).
Tid: 13:00-14:30

Har du frågor eller vill delta på anhörigträff? Välkommen att kontakta:

Catharina Ericsson
Anhörigkonsulent
Telefon: 0660-881 98
E-post: catharina.ericsson@ornskoldsvik.se

Marielle Sjölund
Anhörigkonsulent
Telefon 0660-883 14
E-post: marielle.sjölund@ornskoldsvik.se

Observera att Örnsköldsviks kommun följer Folkhälsomyndighetens och regionala smittskyddets rekommendationer: Stanna hemma om du har förkylningssymtom, håll avstånd, håll en god handhygien.

Här kan du läsa mer om kommunens stöd till anhöriga och vilka fler stödjande aktiviteter som erbjuds.

Publicerad: