Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • 77:ans mötesplats på Varvet är nu invigd
vinterbild med barn som skyndar sig ut på en hockeyrink för att få åka skridskor

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Malmén invigde, tillsammans med elever från Hållängetskolan, 77:ans mötesplats på Varvet.

77:ans mötesplats på Varvet är nu invigd

Solen strålade i fredags under invigningen av kommunens nya mötesplats på Varvet som kallas 77:ans mötesplats. Under några höga tallar längs Sätervägen finns nu, tillgängligt för alla åldrar, en hockeyrink samt nytt vindskydd med bänkar, grillring och bänkbord.

Hockeyrinken är skänkt av ishockeyspelaren Victor Hedman och mötesplatsen namn har fått sin inspiration av Victor Hedmans tröjnummer 77. Mötesplatsen kommer att färdigställas under sommaren och då planeras bland annat basketkorgar att komma på plats. Tanken är att 77:an ska fungera som en spontanyta för idrott, liv och rörelse och utgöra en mötesplats för alla åldrar året runt.

Invigningstalet hölls av samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Malmén, som i sitt tal bland annat mindes tillbaka på sin egen uppväxt och glädjande kunde konstatera att det sedan dess skett en del utveckling kring kommunens allmänna ytor för lek och idrott.

— Det känns väldigt roligt att vi idag kan inviga 77:ans mötesplats. Jag minns själv när jag växte upp på 70-talet, då hade vi lekplatser som bestod av en gunga och en rutschkana. Kommunen arbetar idag med att utveckla våra lekplatser till mötesplatser med olika aktiviteter för alla åldrar och mitt uppdrag handlar om att skapa rätt förutsättningar för våra medarbetare, säger Mikael Malmén.

Under invigningen fanns även bland annat kommunstyrelsens ordförande Per Nylén, representanter från trafik- och parkavdelningen samt en förskoleklass från Hållängetskolan på plats.

— 77:ans mötesplats är en så kallad naturmötesplats. Det är ett koncept vi arbeta med där vi försöker hitta element i naturen för lek och kreativitet med enkla och relativt underhållsfria medel. Det gör att driftskostnaderna minskar och att vi kan rusta upp och upprätthålla fler mötesplatser runt om i kommunen, säger Anna-Sofia Malmström, stadsträdgårdsmästare, Örnsköldsviks kommun.

Bland eleverna från Hållängetskolan fanns Teo 6 år, som uppskattade den nya mötesplatsen.

— Jag tycker om att åka skridskor och jag har varit här 20 gånger! Jag brukar komma hit med min mamma och pappa, och till och med vår katt Mira har varit ute på isen, säger Teo med ett stort leende.

Två kvinnor som tittar in i kameran.

Med på invigningen var Frida Witt, praktikant på trafik- och parkavdelningen via Tekniksprånget samt Anna-Sofia Malmström, stadsträdgårdsmästaren trafik- och parkavdelningen.

Vindskydd med barn i färgglada overaller och hjälmar och en grillring med eld i förgrunden.

Vid vindskyddet värmde elden från grillringen gott i kylan och det bjöds på diverse tilltugg och varma drycker.

vinterbild med hockeyrink och barn som åker skridskor

Fritidsbanken var med på invigningen och erbjöd utlåning av bland annat pulkor, tefat och snowracers.

Vinterbild med barn som står bredvid varandra på hockeyrinken och tittar in i kameran. En pojke i mitten höjer handen som en hälsning.

Några av de elever från Hållängetskolan som var och åkte skridskor på den nya uterinken under invigningen.

Ett barn åker pulka och några fler barn står på tur.

På 77:ans mötesplats finns en pulkabacke för lek och bus.

Publicerad: