Länk till startsidan
  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Högt tryck på kontaktfamiljer – stort behov av att rekrytera fler
Naturskön bild på berg och blå himmel med en familj som sitter tillsammans med ryggarna mot kameran, två vuxna och två barn.

Just nu är det stort behov av nya kontaktfamiljer - är du intresserad? Skicka in din intresseanmälan idag.

Högt tryck på kontaktfamiljer – stort behov av att rekrytera fler

Just nu finns ett extra stort behov av kontaktfamiljer i Örnsköldsvik.

— Vi behöver omkring 12 kontaktfamiljer till barn i olika åldrar. Några av barnen som står i kö för att få en kontaktfamilj har väntat väldigt länge på den rätta familjen och vi önskar kunna fylla deras behov så snart vi kan, säger Ann-Sofie Lundbäck, resurssamordnare för kontaktpersoner- och kontaktfamiljer, Örnsköldsviks kommun.

Som kontaktfamilj tar du emot ett barn eller en ungdom i ditt hem under några dagar i månaden. Barnet eller ungdomen blir en del av familjen och det ni gör tillsammans. Det finns behov av alla typer av familjer; barnfamiljer, ensamstående, unga och äldre. I första hand krävs det att du har ett varmt hjärta, ett engagemang för barn och unga samt tid och plats.

— Du bli en väldigt betydelsefull person för ett barn. Det finns många barn och unga som av olika anledningar mår psykiskt dåligt och som behöver fler stabila och trygga vuxna att vända sig till i sin vardag. Genom att vara kontaktfamilj har du möjlighet att ge ett barn positiva erfarenheter av vuxenvärlden samt bygga deras självkänsla till en mer positiv riktning, säger Ann-Sofie.

Är du intresserad av att bli kontaktfamilj? Eller känner du någon i din närhet som du tror skulle passa som kontaktfamilj? Gör en intresseanmälan eller tipsa dina nära att göra en intresseanmälan till kommunen.

Här kan du läsa mer om uppdraget som kontaktfamilj och gör en intresseanmälan.

Publicerad: