Viktig information om coronapandemin

  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Fritidsbanken öppnar verksamhet i Örnsköldsvik
Leif står och tittar in i kameran med ett leende med en roll up med marknadsföring för Fritidsbanken i bakgrunden

Leif Nilsson ser fram emot att öppna dörrarna till Fritidsbankens nya uthyrningsbutik i Örnsköldsvik i mars 2022.

Fritidsbanken öppnar verksamhet i Örnsköldsvik

Nu är det klart att Fritidsbanken öppnar verksamhet på Lasarettgatan 23 i Örnsköldsvik. Just nu pågår insamling av sport och friluftsutrustning som kommer utgöra utbudet i den nya uthyrningsbutiken.

Fritidsbanken är som ett bibliotek för sport och friluftsprylar, där vem som helst har möjlighet att låna utrustning helt gratis i fjorton dagar. Syftet är att få fler att testa på aktiviteter och på ett hållbart sätt främja ett aktivt liv. Just nu är insamlingen av prylar i full gång och verksamhetsansvarig Leif Nilsson är hoppfull att kunna slå upp dörrarna till Fritidsbanken i Örnsköldsvik i mars 2022.

— Nu drar vi igång insamlingen av prylar för att kunna fylla hyllorna på Fritidsbanken. Min förhoppning är att vi ska få in så pass mycket utrustning att vi ska kunna köra igång i mitten på mars, säger Leif Nilsson.

Fritidsbanken tar emot all typ av begagnad sport och friluftsutrusning som du inte längre använder eller är i behov av, vilket gör att utbud i butiken kommer variera beroende på vilka prylar och vilken utrusning som kommer in. Utrustningen ses över och mindre skador repareras för att sedan kunna återbrukas och erbjudas som utlåning till så många som möjligt.

Har du sport och eller friluftsutrustning som du inte längre använder? Välkommen att skänka dessa vidare via Fritidsbankens insamlingscontainrar på återvinningscentralerna i Må, Husum, Björna, Bjästa samt Bredbyn.

Kontaktperson: Leif Nilsson, verksamhetsansvarig Fritidsbanken, Örnsköldsviks kommun, telefon: 0730602791, e-post: fritidsbanken@ornskoldsvik.se

Publicerad: