Viktig information om coronapandemin

Det är du och jag som har makten över viruset - tillsammans kan vi minska smittspridningen. Läs mer om hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

  • Du är här:
  • Startsida
  • Nyheter
  • Välkommen till Demokratistugan i Örnsköldsvik
Camilla Larsson, demokratisamordnare i Örnsköldsvik välkomnar alla att ta del av veckans aktiviteter i och kring Demokratistugan

Camilla Larsson, demokratisamordnare i Örnsköldsvik välkomnar alla att ta del av veckans aktiviteter i och kring Demokratistugan

Välkommen till Demokratistugan i Örnsköldsvik

Nu har Demokratistugan slagit upp sina dörrar på torget i Örnsköldsvik.

Under Demokrativeckan i Västernorrland 8-13 september gästas Örnsköldsvik av en Demokratistuga som turnerar i landet med anledning av att i år uppmärksammas Demokratin 100 år. Det är 100 år sedan både kvinnor och män fick rätt att rösta i riksdagsval i Sverige.

Demokrativeckan invigs officiellt av landshövding Berit Högman och Peter Öhrn som är ordförande för "Demokratin 100 år" tillsammans med Örnsköldsviks kommunalråd Per Nylén och Anna-Britta Åkerlind. Invigningen äger rum klockan 15:00 onsdag 8 september.

Du kan ta del av en direktsändning från invigningen via denna länk: https://youtu.be/j8lTbDz6mRU Länk till annan webbplats. men du är också givetvis välkommen till torget.

Förutom invigningen ges ett öppet samtal om tillgänglighet senare under eftermiddagen. Kommande dagar står bland annat nationella minoriteter, jämställdhet och ungas röster på programmet.

Varmt välkommen!

Publicerad: