Viktig information om coronapandemin

Det är du och jag som har makten över viruset - tillsammans kan vi minska smittspridningen. Läs mer om hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Testbild

Rökfria miljöer – av omtanke för barnen och alla andra såklart

Idag den 31 maj är det tobaksfria dagen. I samband med det vill Örnsköldsviks kommun passa på att uppmärksamma den nya tobakslagen som kom 2019. Visste du att den nya lagen har gett oss fler rökfria utomhusmiljöer? På allmänna lekplatser bland annat.

Rökfria utomhusmiljöer gör att barn och unga kan vistas där utan att utsättas för rök. På köpet undviker vi att barn blir nyfikna på rökning och underlättar för personer som vill sluta röka. Dessutom ökar rökfria miljöer tillgängligheten till allmänna platser.

Den nya tobakslagen innebär att alla former av rökning är förbjuden på allmänna lekplatser, uteserveringar, busshållplatser, perronger och vid entréer och idrottsanläggningar. Sedan tidigare är skolgårdar och utomhusområden vid förskolor och fritidshem rökfria miljöer.

På Folkhälsomyndighetens webbplats rokfrimiljo.nu kan du bland annat läsa mer om rökfria miljöer, vanliga frågor och svar och hitta information om hur du kan få hjälp att sluta röka.länk till annan webbplats

Publicerad: